Kiváló minőségű, organikus ceyloni fahéj kapszula
Az értékes ceyloni fahéjfa őrleményéből készítették ezt a különleges táplálék-kiegészítőt, mely 100%-ig organikus, természetes összetevőkből áll. A fahéj illatát, zamatát már mindenki ismeri, ha máshonnan nem is, akkor a karácsonyi sütemények meghatározó fűszereként. Egészségügyi előnyei is egyre inkább elterjednek. Magas antioxidáns tartalma már évezredekkel ezelőtt bizonyított az orvoslásban, bár akkor erről még mit sem sejtettek. Az Ájurvéda egyik fő alapanyaga volt. Ma már tudjuk, hogy az antioxidánsok nem csak védik sejtjeinket, hanem gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek és a fahéj egyéb összetevői jótékonyan befolyásolják a vércukorszintet is. Kutatások vizsgálták az anyagcserére, a szív és érrendszerre, az emésztőrendszerre, diabéteszre gyakorolt hatását.
Érdemes tudni, hogy az üzletekben fűszerként árult fahéj őrlemény nem azonos a termékünkben található fahéj porral, mert az legtöbbször Cassia fahéj, nagy mennyiségű kumarin tartalommal, ami káros hatással lehet a májra. A valódi fahéj a kapszulánkban rejtőző ceyloni, mert ebben a kumarin helyett az antioxidáns dominál. Éppen ezért kifejezetten biztonságos, viszont a vérhígító gyógyszerek mellett való alkalmazása mégis orvosi konzultációt kíván. Forrás
Miért nem ajánlottak a magas kumarin tartalmú fahéj fajták?
Bár édeskés ízük és kiváló illatuk ezeknek a fahéj fajtáknak is meggyőző lehet, nagy mennyiségű kumarin jut vele együtt szervezetünkbe. Néhány alkohol készítményben előszeretettel használják őket. a kumarin viszont nagy mennyiségben káros szervezetünkre. Okozhat máj károsodást, tumorokat, kognitív problémákat, fejfáját, hasmenést, émelygést is. Találkozhatunk kumarinnal az őszibarackban, eperben, zellerben is megjelenik, de leginkább bizonyos fahéj fajták tartalmazzák. Érdekesség, hogy kozmetikumok gyártása során is felhasználják, sőt bizonyos vérhígítók összetevőjeként is megjelenik.
Ahhoz, hogy ne kerüljön túl sok kumarin a szervezetünkbe, tartsuk be a napi felső határt, ami 0,05 mg kumarin testsúly-kilogrammonként. Ez a Cassia fahéjból kb. 1-2 teáskanálnyi. Ennél több nem ajánlott.
Ceyloni fahéj az igazi fahéj
A Cinnamomum fahéj fából kinyert fahéj illata rendkívül finom illatú és ízű, ami az illóolajoknak és a benne található egyéb vegyületeknek köszönhető. Kiemelhető az amaldehidre, ami meghatározott ízt és aromát kölcsönöz, illetve egészségügyi haszna is jelentős. A fahéj tekercsek úgy keletkeznek, hogy a belső kéreg csíkjait kiszárítják. Árusítják egészben és őrleményként is.
A ceyloni fahéj jó minőségű fahéj, kumarin tartalma rendkívül alacsony, éppen ezért a belőle készült Ceylon Cinnamon kapszula előnyei összehasonlíthatatlanok a boltok polcain található Cassia őrleményével.
A Ceylon Cinnamon étrend-kiegészítő készítmény fogyasztása a kiegyensúlyozott és változatos étrendet és az egészséges életmódot nem helyettesítheti.
A férjem szedi emelkedett vércukorszintjére. 2 havi használat után a vércukorszint normalizálódott.
Hatékonyan csökkenti az enyhén emelkedett vércukor-szintet.
szebbnek látom a bőröm