Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Gyógygombák

A gombák – fajtától függően – fán vagy a talajban nőnek. Az összetevők, mindenekelőtt a poliszacharidok fejlődéséért az éghajlati viszonyokkal együtt nagymértékben a szaporítóközeg tápanyagtartalma a felelős. A kettő optimális kombinációját leginkább délkelet-ázsiai felföldeken találjuk. Innen származnak a több, mint 30% poliszacharid tartalmú gomba kivonatainkhoz felhasznált kiváló minőségű, tápanyagokban gazdag gombáink. Tapasztalt gombatermesztő partnereink Fujian és Jiangxi tartományból biztosítják a fenntartható termesztést, minden iparágtól és várostól messze, távol az ipari szennyező anyagok káros hatásaitól.

6.900 Ft

Raktáron | Várható kiszállítás: 2023.09.26

7.500 Ft

Raktáron | Várható kiszállítás: 2023.09.26

AKCIÓ 25%

5.170 Ft

Raktáron | Várható kiszállítás: 2023.09.26


Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás és fenntarthatóság

A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gyógygombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően eltérőek lehetnek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel, vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében. A rendkívül finom port a különösen hatékony „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során feltörik a gombák sejtfalát. A feldolgozás után porunk szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható.

Gombakivonat vagy gombapor?

Melyik az ideális számodra? A különbséget a poliszacharidok koncentrációja határozza meg!

A két adagolási forma közötti különbség a poliszacharidok koncentrációjában rejlik. A gombapor a leszárított gomba termőtestjének finom őrlésével jön létre, melyben a fontos tápanyagok és összetevők megmaradnak. A gombakivonat pedig őrölt gombaporból készül és a porhoz képest jóval nagyobb koncentrációban tartalmazza a vízben oldódó hatóanyagokat, a poliszacahridokat. A speciális kivonási eljárásnak köszönhetően pedig jóval magasabb a biológiai hasznosulása is. A növényekkel ellentétben a gombák sejtfala kitinből áll. A poliszacharidok a kitin szerkezetében kötődnek és csak elenyésző mennyiségben szabadulhatnak fel az emésztés során. Azonban egy speciális, forró vizes extrakciónak köszönhetően a kivonatban a fontos anyagok, mint például a poliszacharidok feloldódnak és így a szervezet számára hasznosíthatóvá válnak.

Most minden vásárlásod mellé ajándékot küldünk :)