fbpx

Weboldalunk az ünnepek alatt is üzemel, azonban nincs kiszállítás 2024.12.24-től 29-ig és 2024.12.31-től 2025.01.01-ig. Ügyfélszolgálatunk 2025.01.06-tól újra elérhető.

Weboldalunk az ünnepek alatt is üzemel, azonban nincs kiszállítás 2024.12.24-től 29-ig és 2024.12.31-től 2025.01.01-ig. Ügyfélszolgálatunk 2025.01.06-tól újra elérhető.

Immunerősítés gyógynövény kivonatokkal és vitaminokkal 60 db

Az Immune Support kapszula komplex összetételű készítmény, mely 10 hatóanyagával segíthet megerősíteni a szervezet természetes védekezőképességét. A C-vitamin, cink és B6-vitamin hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, míg az E-vitamin antioxidáns védelmet nyújt a sejtek számára. A növényi összetevők – fekete bodza, bíbor kasvirág (echinacea), fokhagyma és kurkuma – szintén támogatják a szervezet ellenállóképességét és sejtvédelmét. Emellett a formula tartalmaz L-glutamint és Lactobacillus Acidophilus-t is, amelyek további támogatást nyújtanak az immunrendszer számára. Ez a komplex összetétel ideális választás a hidegebb hónapokban, amikor a szervezetnek extra védelemre van szüksége.

Étrend-kiegészítő kapszula
OGYÉI notifikációs szám:
35417/2024
Kiszerelés: 60 db
Származási ország: USA
VEGÁN



5.500Ft

Raktáron | Várható kiszállítás: 2024.12.31

Leírás

Összetevők

Adagolás

USA medical Immune Support kapszula 10 féle hatóanyaggal az erős immunrendszerért!

B6-, cink-, C- és E-vitamin-tartalmú vitamin komplex gyógynövény kivonatokkal a lendületes hétköznapokért. A B6-vitamin, a cink és C-vitamin egyaránt hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez, az E-vitamin pedig a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A vitamin-komplexben található feketebodza- és a fokhagyma kivonatok antioxidánsokban gazdag esszenciák, melyek erejét a bíbor kasvirág és a kurkuma egészíti ki. A kapszulákat az L-glutamint és Lactobacillus Acidophilus baktériumtörzsek teszik teljessé. Napi két kapszula biztosítja a felnőtteknek ajánlott napi cink, B6-, C- és E-vitamin teljes mennyiségét, hogy az immunrendszer valóban erős és ellenálló legyen!

 

Az immunrendszer testünk láthatatlan védelmi vonala, mely megvédi a szervezetünket a káros anyagoktól, a kórokozóktól és a sejtek elváltozásaitól, amelyek ellehetetlenítik működését. A komplex, több szervet – beleértve a bélrendszert és a bőrt – tartalmazó védekezőrendszer sejtekből és fehérjékből áll. Munkája tulajdonképpen láthatatlan – mindaddig, amíg hibátlanul, fennakadás nélkül működik.

Azokban az esetekben viszont, amikor a szervezetünk egyensúlya felborul, kevésbé vagyunk ellenállóak a baktériumokkal, vírusokkal szemben, valamint az autoimmun betegségek is aktív szakaszba léphetnek. Épp ezért kiemelkedő fontosságú

  • a megfelelő mennyiségű és minőségű egészséges élelmiszer;
  • az elegendő alvás és a minőségi pihenés;
  • a rendszeres testmozgás;
  • valamint az érzelmi-pszichés biztonság ahhoz, hogy testünk, mint egy rendkívül érzékeny rendszer, jól és egészségesen tudjon működni.

 

Baj akkor van, ha a körülmények nem ideálisak, vagyis nem jutunk elég alváshoz, túl nagy az érzelmi-pszichés vagy az oxidatív stressz, ignoráljuk testünk jelzéseit vagy túlterheljük a testünket. A vírusokkal teli, hőmérséklet-ingadozással járó időszakokban, valamint napfényszegény évszakokban még nehezebb az immunrendszer egyensúlyának fenntartása.

Az immunrendszer működése és feladatai

Az immunrendszer elsődleges feladatai a betegséget okozó kórokozók  – például a különféle baktériumok, a vírusok, a paraziták, illetve a gombák – elleni harc, a környezetből származó káros anyagok felismerése és semlegesítése, valamint a szervezetben tartós elváltozást okozó, betegségállapotot előidéző elváltozások, például a rákos sejtek elleni küzdelem.

 

Az immunrendszeren belül két alrendszert különítünk el: a nem specifikus – vagyis veleszületett – immunrendszert, valamint az adaptív immunrendszert. A két alrendszer működése rendkívül komplex, ugyanakkor összehangolt, sok lépésből álló folyamat, melynek első lépése, hogy az immunrendszer sejtjeinek receptorai érzékelik a szervezetben megjelenő antigéneket – ezek elsősorban a baktériumok, gombák és vírusok felszínén található fehérjék –, majd erős immunválasszal reagálnak rájuk.

A veleszületett immunrendszer sajátossága, hogy általános védelmet nyújt a káros baktériumokkal és anyagokkal szemben. Jellemzően természetes fagociták, azaz falósejtek, együttműködésével harcol a kórokozókkal szemben, és fő feladata a szervezetbe többnyire a bőr vagy az emésztőrendszer útján jutó káros anyagok és baktériumok elleni küzdelem. A nem specifikus immunrendszer nem fejlődik, viszont emlékszik. Azaz, ha a szervezet újra olyan baktériummal találkozik, melyet a veleszületett immunrendszer már legyőzött egyszer, a test korán felismeri és tudja, mi a dolga.

Az adaptív – más néven specifikus – immunrendszer azonban antitesteket termel, melyek segítségével célzottan veszi fel a harcot egyes kórokozókkal szemben. Sajátossága, hogy folyamatosan tanul és igazodik a körülményekhez, így képes felvenni a harcot olyan baktériumokkal és vírusokkal szemben is, melyek idővel mutálódnak és új alváltozataik alakulnak ki.

A B6-vitamin jelentősége a szervezet működésében

A B6-vitamin, vagy más néven piridoxin, vízben oldódó vitamin, mely koenzim formákban számos funkciót lát el a szervezetben. Rendkívül sokoldalú és több mint 100 fehérje-anyagcserével kapcsolatos enzimreakcióban vesz részt. Szerepet játszik a sejtosztódásban, részt vesz a normál cisztein-anyagcserében és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint hozzájárul

  • az idegrendszer normál működéséhez;
  • a normál homocisztein-anyagcseréhez;
  • a normál fehérje- és glikogén-anyagcseréhez;
  • a normál pszichológiai funkció fenntartásához;
  • a normál vörösvérsejt-képződéshez;
  • az immunrendszer normál működéséhez;
  • a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez;
  • a hormonális aktivitás szabályozásához is.

 

Kevesen tudják, de a B6-vitamin-hiány jellemző velejárója bizonyos kórállapotoknak, autoimmun betegségeknek, valamint életmódbeli sajátosságoknak. Mennyisége jellemzően alacsony, felszívódása pedig többnyire nehézségekbe ütközik az alkoholfüggőséggel élőknél; a túlsúlyos és elhízott egyéneknél, valamint a cöliákiában, Crohn-betegségben szenvedők esetében, a fekélyes vastagbélgyulladással élőknél, illetve a várandósoknál. Hasonló helyzet áll fenn végstádiumú vesebetegségek, krónikus veseelégtelenség és egyéb vesebajok, valamint bizonyos genetikai betegségek, mint például a homocisztinuria esetén.

A B6-vitamin mennyiségének tartósan optimális szintje ugyanakkor kedvező változásokat indíthat el a szervezetben. A Heart Outcomes Prevention Evaluation 2 vizsgálata, amely több mint 5500 ismert szív- és érrendszeri betegségben szenvedő felnőtt eredményeit elemezte, megállapította, hogy a B6-vitamin (50 mg/nap), B12-vitamin (1 mg/nap) és folsav (2,5 mg/nap) 5 éven át történő pótlása csökkentette a homocisztein szintet, és mintegy 25%-kal mérsékelte a stroke kockázatát. (A vizsgálat nem tartalmazott külön B6-vitamin csoportot.)

Egyes kutatások az alacsony plazma B6-vitamin-koncentrációt összefüggésbe hozták a rák bizonyos fajtáinak fokozott kockázatával. Prospektív vizsgálatok metaanalízise például azt találta, hogy a legmagasabb kvintilisbe tartozó B6-vitamin-bevitellel rendelkezőknél 20 százalékkal alacsonyabb volt a vastagbélrák kockázata, mint a legalacsonyabb kvintilisbe tartozó bevitellel rendelkezőknél.

Más kutatási eredmények emellett azt sejtetik, hogy a B6-vitamin szerepet játszik az időskorú felnőttek szellemi állapotának megőrzésében. A Boston Normative Aging Study adatainak elemzése például összefüggést talált a B6-vitamin-koncentráció és az alanyok memóriatesztjeinek eredményei között a mintában található 54-81 éves férfiak esetében.


Beszéljünk a cink szerepéről!

A cinkhiány következtében fellépő betegségcsoportok miatt a cink jótékony hatásaival már az 1960-as évek óta foglalkoznak a kutatók. Hosszabb ideje tudjuk azt is, hogy a cinkionok részt vesznek a veleszületett és adaptív immunsejtek intracelluláris jelátviteli útvonalainak szabályozásában. Bár a cinkhiány a nyugati világban napjainkban nem számottevő, a fejlődő világban jelenleg is közel kétmilliárd embert érint. A leggyakoribb tünetek között a növekedési elmaradás és az immunrendszer működési zavarai vannak jelen, a cinkhiány azonban kognitív zavarokat is okozhat.

A cink optimális mennyisége segíti a szerzett immunitás erősödését azáltal, hogy hozzájárul mind a T-limfociták fejlődéséhez, mind azok bizonyos funkcióinak, például az aktiválás, a Th1 citokintermelés és a B-limfociták működéséhez. A cink jelenléte elengedhetetlen továbbá a B-limfociták fejlődése és az antitesttermelés, különösen az immunglobulin G- folyamatos működéséhez. Ennek oka, hogy a cink az olyan alapvető sejtfunkciókban tölt be fontos szerepet, mint a DNS-replikáció, az RNS-átírás, a sejtosztódás vagy a sejtaktiváció – derül ki egy tanulmányból.

A cink több más mellett

  • részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében;
  • hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához;
  • szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben;
  • hozzájárul a bőr mint a szervezet első védelmi vonala, normál állapotának fenntartásához;
  • hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez;
  • szerepet játszik a sejtosztódásban is.

 

Egy összefoglaló tanulmány szerint a cink emellett antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, terápiás szerepéről pedig az akut gyermekkori hasmenés, az acrodermatitis enteropathica, a vakság megelőzése az időskori makuladegenerációban szenvedő betegek kezelésénél egyaránt beszámoltak. A cink ráadásul mind fiatal felnőtteknél, mind idősebb alanyoknál egyértelműen csökkentette az oxidatív stresszmarkereket és a gyulladásos citokinek generálódását is.

 

Egy másik kutatás eredményei azt mutatják, hogy a cink szerepe számottevő az immunsejtek speciális típusainak – az ölősejtek és a neutrofilek – fejlődésében, emellett arra készteti az immunrendszert, hogy károsodás esetén is újraépítse önmagát. Ezáltal pedig nemcsak a prevencióban, hanem előrehaladott leukémia vagy más súlyos vérbetegség esetén is hasznos támogatója a testnek.

Mivel a cink mennyisége a szervezetben az életkor előrehaladtával elkerülhetetlenül csökken, pótlása különösen idősebb korban elengedhetetlen. Az adatok ugyanis arra utalnak, hogy az idősek körében a marginális cinkhiány széles körű előfordulása hozzájárulhat az immunöregedéshez, vagyis a cink pótlásával az időskori immunállapot-romlás megelőzhető, a gyulladásos megbetegedések előfordulási aránya pedig csökkenthető.

A C-vitamin szerepe az immunrendszer működésében

A C-vitamin az ember számára nélkülözhetetlen mikrotápanyag, erős antioxidáns és egy bioszintetikus és génszabályozó enzimcsalád kofaktora. Hozzájárul az immunvédelemhez azáltal, hogy

 

  • támogatja mind a veleszületett, mind az adaptív immunrendszer különböző sejtfunkcióit, valamint a patogénekkel szembeni hámgát funkciót;
  • elősegíti a bőr oxidáns-lebontó aktivitását, ezáltal potenciálisan védelmet nyújt a környezeti oxidatív stressz ellen;
  • felhalmozódik a fagocita sejtekben – például a neutrofilekben –, és több lépésben járul hozzá a mikrobák elpusztításához;
  • szükséges az apoptózishoz, és a kiürült neutrofileknek a fertőzés helyéről makrofágok által történő eltávolításához.

Továbbá úgy tűnik, hogy a C-vitamin-pótlás képes megelőzni és kezelni a légúti és szisztémás fertőzéseket – derül ki egy kutatásból.

 

Számos más előnye is van. Egy olasz mintán végzett vizsgálatban például a becsült C-vitamin-bevitel és az ischaemiás stroke közötti lehetséges összefüggést elemezték és azt találták, hogy a C-vitamin szignifikánsan összefüggésbe hozható az ischaemiás stroke csökkent kockázatával.

Egy 20 000 fős mintán végzett prospektív kohorszvizsgálatban kimutatták, hogy a szív- és érrendszeri betegségek, az ischaemiás szívbetegség és a rákos halálozás, valamint a C-vitamin-státusz szignifikánsan fordítottan korrelált a teljes halálozással, valamint a szív- és érrendszeri betegségek és az ischaemiás szívbetegség okozta halálozással . Az adatok egyértelmű koncentráció-válasz kapcsolatra is rámutattak: a plazma C-vitamin-koncentrációjának minden 20 μmol/l-es emelkedése esetén 20%-os csökkenés volt megfigyelhető az összhalálozás kockázatában.

 

Más tanulmányok azt is kimutatták, hogy a C-vitamin rendszeres fogyasztása akár 30%-kal is növelheti a vér antioxidáns-szintjét, ez pedig segíti a szervezet természetes védekező képességét az esetleges gyulladások elleni küzdelemben. Hasonló a helyzet akkor is, ha testünknek valamely betegségből kell kilábalnia, a C-vitamin pótlása ugyanis lerövidíti a gyógyulási időt műtétek vagy akár tüdőgyulladás után.

 

Tehát vegyük át még egyszer! A C-vitamin jelenléte kritikus fontosságú a szervezet számára, hiszen hozzájárul

 

  • a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál működésének fenntartásához, a normál csontozat, porcok, fogíny és fogak, valamint a bőr normál állapotának fenntartásához;
  • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz;
  • az idegrendszer normál működéséhez;
  • a normál pszichológiai funkció fenntartásához;
  • az immunrendszer normál működéséhez;
  • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez;
  • a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez;
  • az E-vitamin redukált formájának regenerálásához és
  • fokozza a vas felszívódását is.

 

Az E-vitamin megvéd az oxidatív stresszel szemben

Az E-vitamin a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsa, és a zsírban oldódó vegyületek, vagyis az úgynevezett tokoferolok közé tartozik. A szelénnel együttműködve segít megakadályozni a szervezet anyagcseréje szempontjából létfontosságú enzimek lebomlását. A szervezet összes sejtmembránjában megtalálható és megvédi őket az oxidatív károsodástól. Emellett segíti az immunrendszert a fertőzések elleni küzdelemben, szélesíti az ereket és segít megakadályozni, hogy vérrögök képződjenek bennük. Az egyik leghatásosabb és legszélesebb körben használt formája az alfa-tokoferol.

Bár az E-vitamin ismertsége lényegesen alacsonyabb, mint  C-vitaminé, jelentősége hasonló mértékű, hiszen az immunfunkció E-vitamin általi modulációja klinikai jelentőséggel bír. Ennek oka, hogy befolyásolja a gazdaszervezet fertőző betegségekkel, például légúti fertőzésekkel szembeni fogékonyságát, valamint az allergiás betegségeket, például az asztmát.

Immun-moduláló hatásai mellett az E-vitamin a rákellenes antioxidáns tulajdonságaival a rákos megbetegedések, az ischaemiás szívbetegségek esetében pedig az ateroszklerózis progressziójának korlátozásával játszik fontos szerepet a karcinogenezisben.  Pótlása jelentősen fokozza mind a sejtmediált, mind a humorális immunfunkciókat emberekben (különösen időseknél) és állatokban egyaránt.

Növényi kivonatok az IMMUNE SUPPORT készítményben:

A gyógynövények és növényi kivonatok alkalmazása a gyógyászatban évszázados megfigyeléseken és tapasztalatokon alapul. Az Immune Support kapszulákban található különféle extrakciók kiváló minőségben és kedvező hatóanyagkoncentrációval kerülnek készítményünkbe, így egyszerre állíthatod magad mellé a vitaminok és a természet erejét.

 

Tudd meg, mit tartogat neked legújabb termékünk!

Fekete bodza

A fekete bodza, vagy más néven Sambucus nigra alkalmazása több ezer évre tekint vissza. Az ókori görögök óta tartó népszerűségének oka, hogy a fekete bodzában található nagy mennyiségű antioxidáns, vas, kálium, kalcium, magnézium és foszfor, valamint A-, B6- és C-vitamin tartalma egyaránt elősegíti a gyógyulást számos váratlan helyzetben.

Úgy tartják, a szterol tartalmú fekete bodza jó szolgálatot tesz meghűléses és influenzás tünetek, valamint gyulladások és a stressz kezelésében. Egyes vélekedések szerint hatékony társ székrekedés, álmatlanság, migrén és fájdalmas ideggyulladások esetén is.

 

Ehinacea, avagy bíbor kasvirág

Az echinaceának kilenc faja ismert, amelyek mindegyike Észak-Amerikában őshonos. Az amerikai őslakosok a Great Plains régióban hagyományos gyógyszerként használták őket.

Az NCCIH által támogatott legújabb kutatások szerint az echinacea immunsejtekre gyakorolt hatása függhet az echinaceanövényekben található baktériumok típusától és mennyiségétől, valamint a talaj összetételétől, amelyben a növényeket termesztik.

Egyes kutatások megerősítik, hogy a bíbor kasvirág elősegíti az immunrendszer általános működését, valamint, hogy az echinacea orális adagolása többféle immunológiai változást eredményezett, beleértve az NK-sejtek aktiválódását, az sRBC-re adott B-sejt-válasz fokozódását, a mitogénekre adott válaszként megnövekedett T-sejt-proliferációt és egyes T-sejt-citokinek fokozott termelését, a hatások nagysága azonban a mért immunparamétertől és az echinaceafajtól függően különbözött.

Egy tanulmány megállapította, hogy az echinacea serkenti a tumor nekrózis faktort (TNF), míg egy másik azt is megállapította, hogy az echinacea növelheti a fehérvérsejtek számát.

 

Fokhagyma

A fokhagyma az amarilliszfélék családjába tartozó gyógy- és fűszernövény, melynek gyógyászati célú felhasználása hosszú évek tapasztalatain alapul.

A fokhagyma összetett biokémiája lehetővé teszi, hogy a fokhagyma fokozza az immunrendszer működését bizonyos sejttípusok, például a makrofágok, limfociták, természetes ölősejtek (NK), dendritikus sejtek és eozinofilek stimulálásával, többek között a citokinszekréció, az immunglobulin-termelés, a fagocitózis és a makrofágok aktiválásának modulációjával.

Egy kutatásban az AGE fokhagymakivonat immunrendszerre gyakorolt hatását egészséges, 21 és 50 év közötti résztvevők bevonásával vizsgálták egy randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált, párhuzamos beavatkozású kutatásban. A megfázásos és influenzaszezonban az alanyok 90 napon keresztül 2,56 g AGE/nap vagy placebo-kiegészítőt fogyasztottak, melynek révén egyértelművé vált, hogy az AGE csoportban csökkent a megfázás és az influenza súlyossága, csökkent a tünetek száma, a résztvevők szuboptimálisan működőképes napjainak száma és a kihagyott munkahelyi/iskolai napok száma.

 

Kurkuma

A kurkuma, vagy más néven indiai sáfrány eredeti hazája Dél- és Délkelet-Ázsia. A benne található kurkumin nevű polifenol antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, emellett segíti az oxidatív és gyulladásos állapotok, a metabolikus szindróma, az ízületi gyulladás, a szorongás és a hiperlipidémia kezelését.

A kurkumin emellett képes elősegíteni az antioxidáns aktivitását a különböző reaktív oxigénfajok (ROS), mint a szuperoxid gyökök, a hidrogén-peroxid és a nitrogén-oxid (NO) gyökök megtisztításával, valamint a lipidperoxidáció gátlásával. Lipofil jellege miatt lánctörő antioxidánsnak is tekinthető, amely potenciálisan peroxilgyök-leválasztóként hat. A kurkumin-kezelés hatékony lehet továbbá a B-sejtes autoimmun betegség kezelésében és a malignus transzformáció esélyének csökkentésében, valamint étrendi zsírsavakkal kombinálva a makrofágokban történő ROS-termelődés mérséklésében is. Sőt, számos kutatás bizonyítja, hogy a kurkumin kedvezően befolyásolja a szervezetben kialakuló gyulladásos folyamatok gyógyulását is.

 

L-glutamin a bélrendszer egészségéért

A bélrendszer testünk immunrendszerének fontos alkotóeleme, melynek egészsége hozzájárul nemcsak a jó közérzethez, hanem a hüvelybiom és a bélbiom egyensúlyához is. Az L-glutamin nevű aminosav – mely a véráramban a legnagyobb mennyiségben előforduló szabad aminosav, és a bélsejtek fontos szubsztrátja – azonban pozitívan befolyásolhatja a bél egészségét a bél mikrobiom, a bélnyálkahártya integritásának támogatásával és a gyulladásos válaszok modulálásával.

Az L-glutamin azonban nemcsak a bélrendszer, hanem a fehérvérsejtek támogatásával is hozzájárul az immunrendszer működéséhez. Mindezek mellett a Cleaveland Clinic állásfoglalása szerint a glutamin szedése

  • megelőzheti vagy csökkentheti a műtét utáni fertőzéseket;
  • megelőzheti a szervek kiterjedtebb károsodását egy súlyos égés után;
  • csökkentheti a mucositis, vagyis a száj és az emésztőrendszer kemoterápia utáni gyulladásával járó fájdalmat;
  • segíthet a kemoterápia utáni neuropátia tüneteinek enyhítésében is.

Emellett álláspontjuk szerint kedvezőek a tapasztalatok a HIV és AIDS betegek kezelésében, ugyanis a glutamin segíthet a speciális immungyógyszerek hatékonyságának növelésében is. Vagyis az L-glutamin az Immune Support 10-féle hatóanyaggal kapszula egyik kevésbé ismert, de rendkívül fontos összetevője.

 

Lactobacillus Acidophilus

A Lactobacillus acidophilus egy Gram-pozitív, aerob és anaerob baktérium, melyet eredetileg az emberi gyomor-bélrendszerből izoláltak. Elsősorban probiotikumokban alkalmazzák, mert savakkal és epesókkal szembeni jó ellenálló képessége miatt széleskörű alkalmazási kilátásai vannak.

Az Lactobacillus acidophilusnak többféle hatása van az emberi szervezetre, többek között kedvezően befolyásolja a bélflóra egyensúlyának szabályozását, az immunitást és a rákos megbetegedések elleni védelmet, valamint a koleszterinszint csökkentését.

Az L. acidophilus

  • képes gátolni a vékonybélbaktériumok túlszaporodását, csökkenteni a toxikus metabolitok, például a dimetilamin és a nitrozodimetilamin szintjét a vérben, és pozitívan befolyásolni a bél kolonizációját;
  • képes a vékonybélben laktázforrásként működni, ami segít a laktázhiányos embereknek a laktóz megemésztésében;
  • csökkenti a rákos megbetegedések, különösen a gyomor-bél traktust érintő rosszindulatú elváltozások valószínűségét;
  • támogatja a szervezet gyógyulását vesebetegségek esetén.

 

Fontos megjegyzés: Az oldalon található információk és állítások csupán általános tájékoztatásul szolgálnak a termékeink összetevőivel kapcsolatban. Az USA Medical termékei nem minősülnek gyógyszernek, és az információk nem helyettesítik az orvosi tanácsadást vagy kezelést. A közölt állítások nem a konkrét termékre vonatkoznak, hanem a tudományos és szakirodalmi forrásokban található ismereteket összegzik. Az információk nem értelmezhetők személyre szabott egészségügyi javaslatként, és nem szolgálnak konkrét tünetek kezelésére vonatkozó tanácsként. Bármilyen egészségi problémával kapcsolatban kérjük, forduljon szakorvoshoz vagy gyógyszerészhez!

Összetevők:

Fekete bodza kivonat, cellulóz (növényi kapszula), L-Glutamin-hidroklorid, bíbor kasvirág őrlemény, aszkorbinsav, fokhagyma őrlemény, kurkuma gyökér őrlemény (95% kurkuminoid), DL-alfa-tokoferil-acetát, cink oxid, piridoxin- hidroklorid, Lactobacillus acidophilus

Hatóanyagtartalom a napi adagban (2 kapszula):
Aktív összetevők / Mennyiség / NRV %*

C-vitamin
(Aszkorbinsav) / 180 mg/ 225%
E-vitamin (DL-Alfa-tokoferil-acetát) / 20 mg / 166%
B6-vitamin (Piridoxin- hidroklorid) / 3,4 mg / 243 %
Cink (Cink oxid) / 16 mg / 160%
L-Glutamin-hidroklrorid / 200 mg / **
Fekete bodza kivonat (Sambucus nigra) / 300 mg / **
Bíbor kasvirág őrlemény (Echinacea purpurea) / 200 mg / **
Fokhagyma őrlemény (Allium sativum) / 100 mg / **
Kurkuma gyökér őrlemény (Curcuma longa) (95% Kurkuminoid) / 100 mg / **
Lactobacillus Acidophilus / 4,8 milliárd CFU / **

%NRV: felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
** a napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

Ajánlott adagolás:

Napi 1×2 kapszula bevétele javasolt. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések előtt 20-30 perccel, vagy étkezések közben egy pohár vízzel bevenni, az orvos utasításai szerint.

Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyerekektől gondosan elzárva tartandó!

Vásárlóink mondták

Immunerősítés gyógynövény kivonatokkal és vitaminokkal 60 db termékről 0 értékelés
vissza az árakhoz
What Our Clients Say
554 vélemény