Weboldalunk az ünnepek alatt is üzemel, azonban nincs kiszállítás 2024.12.24-től 29-ig és 2024.12.31-től 2025.01.01-ig. Ügyfélszolgálatunk 2025.01.06-tól újra elérhető.

Liver Detox növényi kivonatokkal kapszula 60 db

A LIVER DETOX készítményünkben négy erőteljes, régóta ismert és elsősorban az emésztést támogató növényi kivonatot – máriatövist, articsókát, pitypanggyökeret és kurkumát – kombináltunk természetes aminosavak- kal és ásványi anyagokkal legnagyobb méregtelenítő szervünk, a máj támogatására. A máriatövis segíthet a máj élettani tisztító funkcióinak megőrzésében és regenerálásában, valamint hozzájárulhat a salak- és méreg-anyagok eltávolításához. Az articsóka elősegítheti az epe termelődését, ezáltal támogathatja a méregtelenítő folyamatokat. A pitypanggyökér hozzájárulhat a máj és az epe kiválasztó funkcióihoz, míg a kurkuma támogathatja a szervezet természetes méregtelenítő mechanizmusait. A szelén és a cink antioxidánsként hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A termék tartalmaz továbbá N-acetil-ciszteint, L-metionint és taurint is, amelyek a szervezet anyagcsere-folyamataiban tölthetnek be szerepet. MAGYAR-AMERIKA FEJLESZTÉS.

Étrend-kiegészítő kapszula
OGYÉI Notifikációs szám: 38524/2025
Kiszerelés: 60 db
Származási ország: EU



4.500Ft

Raktáron | Várható kiszállítás: 2025.10.21

Leírás

Összetevők

Adagolás

Liver Detox növényi kivonatokkal a máj egészségének támogatására!

A máj létfontosságú szerv, amely több száz, az élet fenntartásához feltétlenül szükséges funkciót lát el. Bizonyos fehérjék és hormonok termeléséért is felelős. Két lebenye közül a jobb oldali a nagyobb, a lebenyekben pedig további sok ezer lobulus – azaz kislebeny – található, a lobulusokat pedig számos kis epevezeték köti össze.

máj legfontosabb feladatai:

  • a vértisztítás, melynek során a test teljes vérkészlete átfolyik a májon, mely megtisztítja azt a káros anyagoktól;
  • a vörösvértestek lebontása. A vörösvérsejteket a májban és a lépben a makrofágok bontják le, a folyamat részeként pedig a vörösvérsejtek egy része – a bilirubin – az epével a végbélbe ürül, majd a széklettel távozik, a másik része pedig enterohepatikus körforgás során visszaszívódik a májba;
  • az epefolyadék termelése, melyre azért van szükség, mert az enyhén lúgos epefolyadék segít a szervezetnek az ételek emésztésében (lebontásában);
  • a metabolizáció, melynek során a máj lebontja a fehérjéket, a szénhidrátokat és a zsírokat, hogy a szervezet felhasználhassa őket.
  • a véralvadás elősegítése, melynek érdekében a máj több különböző véralvadási faktort termel;
  • a vérmennyiség szabályozása;
  • a glikogének és vitaminok tárolása, melyeket a máj addig raktároz, míg a szervezet egy későbbi időpontban használja fel őket.

A máj azonban rendkívül érzékeny „műszer”, melynek működésére számos körülmény van hatással. Veszélyes lehet például a vegyszerekkel való munkavégzés, a túlzott mértékű alkoholfogyasztás, a higiéniai javaslatok be nem tartása, a védekezés nélkül folytatott szexuális élet, valamint a helytelenül alkalmazott antibiotikum, illetve a gyógyszer-alkohol egyidejű alkalmazása.

A leggyakoribb májprobléma a zsírmáj, mely tulajdonképpen a trigliceridek felhalmozódását jelenti a májban, s melynek két típusa ismert, az alkoholos szteatózis hepatis (ASH) és a nem alkoholos hepatis (NASH). Az első kórkép a túlzott és mértéktelen alkoholfogyasztás következményeként alakul ki, a második pedig túlsúly és a helytelen étrend következtében lép fel.

 A NASH esetében kiemelt kockázati tényező továbbá az ülő életmód, a kettes típusú cukorbetegség, a túlzásba vitt diétázás és a hasnyálmirigy-gyulladás, a policisztás ovárium szindróma, az alvási apnoé, valamint a pajzsimirigy-alulműködés is.

 A Liver Detox étrend-kiegészítő célja a máj „tehermentesítése”, ezáltal fő funkcióinak és az egészség egészének támogatása.

A máj barátja, a máriatövis-kivonat

 A máriatövis, vagy más néven Silybum marianum, egy jellegzetes, lila virágokkal és fehér erezetű levelekkel rendelkező, tüskés gyógynövény, mely az őszirózsák családjába tartozik.   Őszbogáncs, szamárkóró, vagy boldogasszony tövise néven is ismert, a máriatövis elnevezés alapja pedig a legenda, mely szerint miközben Szűz Mária karján a gyermek Jézussal menekült üldözőik elől, egy cseppnyi Mária tejéből az út mentén virágzó növényre esett, melyet ezután már Mária tövises tejeként, azaz máriatövisként tartottak számon.

 A növény fő hatóanyagai a szilimarinok, melyek antioxidánsban gazdagok, vírusellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, s melyeket hagyományosan a máj- és epehólyag-rendellenességek kezelésére, az anyatejtermelés elősegítésére, illetve a kígyómarás, az alkohol és más környezeti mérgek elleni védelem részeként is használnak.

 A máriatövis hatékonyságának vizsgálatára épp ezért számos tanulmány született, melyek bizonyítják, hogy

  • a máriatövis védheti a májat.

Egy 2021-es tanulmány májfunkció-javulást mutatott olyan nem alkoholos zsírmájban szenvedő kísérleti alanyoknál, akik máriatövis-kiegészítőt szedtek. Egy másik kutatás pedig arra is rámutatott, hogy a máriatövis következetes alkalmazása enyhén meghosszabbíthatja az alkoholos májbetegség miatt májcirrózisban szenvedő emberek várható élettartamát.

  •  a máriatövis csökkentheti a cukorbetegek vércukorszintjét.

 Egy másik, szintén 2021-es áttekintő tanulmány eredményei rámutatnak, hogy a máriatövis-kivonat működése hasonlóságot mutat az inzulinérzékenyítő gyógyászati készítmények hatásmechanizmusával, ezáltal képes befolyásolni a cukorbetegek vércukorszintjét.

Ugyanezen kutatásból az is kiderül, hogy a szilimarinokat rendszeresen alkalmazó kísérleti alanyoknál jelentősen csökkent az éhgyomri vércukorszint és a HbA1c-érték. Emellett a máriatövis antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai hasznosak lehetnek a cukorbetegség szövődményeinek, pl. vesebetegség, kialakulásának kockázatának csökkentésében.

 

Egészség, ahol nem keresed, avagy a szőlőmag őrlemény csodája

 A szőlőmag-kivonat (GSE) a szőlő keserű ízű magjainak eltávolításával, szárításával és porrá őrlésével jön létre. Az antioxidánsokban, fenolos savakban, antocianinokban, flavonoidokban és oligomer proantocianidin komplexekben (OPC-k) gazdag kivonat segíthet megelőzni a betegségeket és védelmet nyújthat az oxidatív stressz, a szöveti károsodások és a gyulladások ellen.

 Számos jótékony hatással rendelkezik, melyek közül a Liver Detox étrend-kiegészítőben a májvédő hatás érvényesül leginkább. Hogy lássuk, pontosan miért, elsőként meg kell ismerkednünk az ALT-érték fogalmával. A májenzim alanin-aminotranszferáz-érték, vagyis az ALT, a májtoxicitás egyik legfontosabb mutatója, vagyis ha szintje emelkedik, az azt jelzi, hogy a máj károsodást szenvedett.

 Egy tanulmányban nem alkoholos zsírmáj betegségben szenvedő, magas ALT-szinttel rendelkező személyek egy csoportjának három hónapon át szőlőmag őrleményt adtak. A májenzim-értékeket havonta ellenőrizték, az eredményeket összehasonlították a napi 2 gramm C-vitamint fogyasztó kontrollcsoport májenzim-értékeinek mutatóival. A kutatók azt találták, hogy a három hónapon át történő kúraszerű kezelés hatására a GSE-csoportban 46%-kal csökkent az ALT-szint, míg a C-vitamin-csoportban alig volt változás.

Kémcsöves laboratóriumi vizsgálatok bizonyítják továbbá, hogy a szőlőmag őrlemény fogyasztása csökkentette a gyulladást a szervezetben, újrahasznosította az antioxidánsokat és védett a szabad gyökök károsító hatásaival szemben a toxinok expozíciója során.

Egészség a kertből: az articsóka

 Az articsóka, melyet gyakran tévesen zöldségként azonosítanak, valójában egy a bogáncsok családjába tartozó növény, mely a Földközi-tenger régiójából származik és melynek használata évszázados gyakorlatra tekint vissza.

 Jótékony hatásai között szerepel többek között a vércukorszint csökkentése, az emésztés, a szív és a máj egészségének javítása.

Ami bizonyos, hogy az articsóka-kivonat

  • javíthatja a koleszterinszintet.

 Egy 2017-es kutatás például rámutat, hogy az articsókalevél-kivonat kúraszerű, 5–13 héten át történő napi alkalmazása csökkenti a teljes és az LDL (rossz) koleszterinszintet.

Hasonló eredményre jutott egy másik áttekintő tanulmány is, mely szerint az articsóka alapú étrend-kiegészítő alkalmazása jelentősen csökkentheti a trigliceridek, a teljes koleszterin és az LDL koleszterin szintjét.

  • hozzájárulhat a máj egészségéhez.

 Egy kutatásban az articsókalevél-kivonat hatásait viszgálták a máj regenerációjára és védelmére kísérleti állatok egy csoportján és azt találták, hogy a kivonat következetes alkalmazása csökkenti a gyulladást és a májsejtek elhalását alkoholmentes zsírmájbetegség esetén. A vizsgálatot humán mintán ismételve hasonló eredményekre jutottak.

Egy 2018-as kutatásból az is kiderült, hogy 600 mg articsóka-kivonat két hónapig történő alkalmazása már jelentős kedvező eltéréseket mutat a máj működésében. Más vizsgálatok szerint az articsóka csökkentheti a májenzimek szintjét.

  •  segítheti az emésztést és az irritábilis bél szindróma tüneteinek csökkentését.

 Az articsóka magas rost- és inulintartalma kedvezően hat az emésztésre és a gyomor egészségére. Egy 2010-es tanulmány eredményei alapján napi 10 g articsókából nyert inulin fogyasztása már három hét után javítja a bél mikrobiom összetételét.

 Ezt látszik megerősíteni az is, hogy az IBS-ben szenvedő emberek bevonásával végzett kutatás önbevalláson alapuló vizsgálat eredményei alapján az articsóka-kivonat hat héten át történő alkalmazása a résztvevők 96%-a szerint ugyanolyan hatékony, vagy akár még hatékonyabb is, mint a gyógyszer.

Egy 2004-es tanulmány pedig több, mint kétszáz IBS-ben szenvedő ember bevonásával megállapította, hogy napi 1-2 kapszula articsókalevél-kivonat alkalmazása már két hónap alatt is 26%-kal csökkenti a tüneteket és 20%-kal javítja az életminőséget.

  • optimalizálhatja a vércukorszintet.

 Az articsóka-kivonat hatását a vércukorszintre számos tanulmány vizsgálta. Egy kilenc kutatást áttekintő tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az articsóka jelentősen csökkenthetik az egerek éhgyomri vércukorszintjét.

 Egy másik, 2017-es kutatás pedig megállapította, hogy az articsóka bizonyos összetevői csökkenthetik a vércukorszintet és javíthatják a koleszterin- és trigliceridszintet a kísérleti állatokban.

Egészség a kertből: a pitypanggyökér-kivonat

 A pitypang vagy gyermekláncfű nemcsak számos gyerekdal kedvelt szereplője, hanem a népi gyógyászat egyik fontos eleme is. A hagyományos fitoterápiában ugyanis a pitypang

  •  levele, mely A-, C- és K-vitamin-t, E-vitamint, folsavat és B-vitaminokat, illetve vasat, kalciumot, magnéziumot és káliumot is tartalmaz;
  • virága;
  • gyökere, mely gazdag az ún. inulin nevű szénhidrátban, amely támogatja az emésztőrendszerben az egészséges bélbaktériumok növekedését és fenntartását;

is hasznosításra kerül.

Az USA medical Liver Detox étrend-kiegészítőben a hatóanyagokban gazdag gyökérzet került alkalmazásra és jól érvényesülhetnek a növényben található antioxidánsok is.

Lássuk, mire képes a pitypangygökér-kivonat!

  •  A pitypang segíthet a vércukorszint-optimalizációban és támogathatja a fogyást.

A pitypang gyökerében található cikorinsav és klorogénsav két olyan bioaktív vegyület, amely a legfrissebb kutatási eredmények alapján segíthet csökkenteni a vércukorszintet. Egy 2018-as tanulmány például rámutat, hogy ezek a vegyületek javíthatják a vércukorszint szabályozásáért felelős hormon, az inzulin szekrécióját és a glükóz felszívódását az izmokban.

Vagyis a pitypanggyökér-kivonat alkalmazásának hatására javul az inzulinérzékenység és csökken a vércukorszint. Ez a folyamat javítja az inzulinérzékenységet és csökkenti a vércukorszintet.

 Mivel a pitypang vélhetően képes javítani a szénhidrát-anyagcserét és csökkenteni a zsír felszívódását, ami aztán fogyáshoz vezet, számos tanulmány vizsgálja, hogyan lehetne a vonatkozó hatást maximálisan kiaknázni. Egy 2020-as kutatás megállapította, hogy a gyermekláncfűben található klorogénsav csökkenti a testtömeget, csökkenti a zsírfelhalmozódást és megváltoztatja a testsúly szabályozásában részt vevő bizonyos fehérjék szintjét.

  • A pitypang-kivonat támogathatja az emésztést és a máj egészségét.

 A pitypangot hagyományosan a székrekedés kezelésére és az emésztés javítására alkalmazzák, a hatékonyság okait azonban csak néhány évtizede ismerjük. Egy 2011-es kutatás eredményei például rámutatnak, hogy a pitypanggyökér-kivonattal kezelt kísérleti állatok esetében jelentősen megnőtt a gyomor összehúzódásának és kiürülésének gyakorisága.

 Egy 2016-os vizsgálat arra is felhívja a figyelmet, hogy a pitypangygyökér-kivonat csökkenti a májban tárolt felesleges zsír mértékét és védelmet nyújt az oxidatív stressz káros hatásaival szemben. Egy másik, 2021-es tanulmány hasonló eredményekre jutott és megállapította, hogy a kivonat segít megelőzni a májelégtelenségben szenvedő kísérleti állatok tartós májkárosodását.

  • A kivonat csökkentheti a vérnyomást, valamint a koleszterin- és triglicerid-szintet.

 Mivel a pitypang nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, közvetetten befolyásolhatja a vérnyomást is. Egy 2009-es kis elemszámú humán tanulmány igazolta továbbá, hogy a pitypang hatékony vízhajtó.

 A pitypanggyökér-kivonat kedvező hatásokat mutat a koleszterin és a trigliceridek menedzsmentjében is, mivel a benne található polifenolok közül néhány – pl. a flavonoidok és a hidroxi-fahéjsav-származékok -, koleszterin- és trigliceridszint-csökkentő tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Egy 2022-es tanulmány pedig megállapította, hogy a pitypangnak szívvédő hatása lehet, beleértve a koleszterinszint csökkentését is.

  • A pitypanggyökér-kivonat sikerrel alkalmazható a gyulladáscsökkentésben.

 A gyulladások a szervezet természetes immunválaszai egyes sérülésekre vagy fertőzésekre, a hosszan fennálló gyulladások azonban maradandó károsodásokat okozhatnak mind a szövetekben, mind a DNS-ben. A pitypangban található polifenolokhoz hasonló vegyületek azonban segíthetnek a gyulladások kezelésében és az immunrendszer helyreállításában. Ahogy arra egy 2022-es kutatás is rámutat, a pitypanggyökér-kivonattal kezelt sejtek jelentősen csökkent gyulladásos értékeket mutattak a placebóval kezelt sejtekhez képest.

 Egy másik, kísérleti állatok bevonásával végzett kutatás megállapította, hogy a pitypangból készült tinktúra csökkenti az oxidatív stresszt és kardioprotektív hatással bírt.

A Távol-Kelet kincse a máj védelmében: a kurkuma

 A kurkumában található kurkumin nevű polifenol antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, emellett segíti az oxidatív és gyulladásos állapotok, a metabolikus szindróma, az ízületi gyulladás, a szorongás és a hiperlipidémia kezelését.

 A kurkumin emellett képes elősegíteni az antioxidáns aktivitást a különböző reaktív oxigénfajok (ROS), mint a szuperoxid gyökök, a hidrogén-peroxid és a nitrogén-oxid (NO) gyökök megtisztításával, valamint a lipidperoxidáció gátlásával. Lipofil jellege miatt lánctörő antioxidánsnak is tekinthető, amely potenciálisan peroxilgyök-leválasztóként hat. A kurkumin-kezelés hatékony lehet továbbá a B-sejtes autoimmun betegség kezelésében és a malignus transzformáció esélyének csökkentésében, valamint étrendi zsírsavakkal kombinálva a makrofágokban történő ROS-termelődés mérséklésében is. Sőt, számos kutatás bizonyítja, hogy a kurkumin kedvezően befolyásolja a szervezetben kialakuló gyulladásos folyamatok gyógyulását is.

 A kurkumin sikerrel alkalmazható továbbá a vesekárosodás megelőzésére, illetve a vesekárosodással élő egyének gyógyulásának támogatására és életminőségének fenntartására.

A cink-biszglicinát szerepe a máj egészségében

 A cink közel háromezer fehérje, tizedennyi enzim és egy sor hormonreceptor komponense, mely részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és hozzájárul a bőr mint a szervezet első védelmi vonala, normál állapotának fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, emellett szerepet játszik a sejtosztódásban is.

 A cink mindemellett kedvező hatásokat mutat a gyulladáscsökkentésben, hiszen az alanyok életkorától függetlenül csökkenti az oxidatív stresszt és bizonyos gyulladásos fehérjék szintjét a szervezetben. Egy 2010-es tanulmány például azt találta, hogy azok, akik naponta 45 mg cinket szedtek, nagymértékű gyulladásos marker csökkenést tapasztaltak.

 Egy másik, 2018-as tanulmány rámutat, hogy a cink-biszglicinát hosszú távú alkalmazása kedvező eredményeket ért el a krónikus májbetegségben (CLD) szenvedő betegek kezelésében. A kezelésben részt vevő alanyokat ugyanis hat hónapnyi alkalmazást követően a szérum cink-koncentrációjuk alapján négy csoportra osztották és megállapították, hogy a cink-biszglicináttal nem kezelt csoportban a májfunkció jelentősen romlott, míg a cinkcsoportban nem figyeltek meg jelentős változást. [A 3 éves kumulatív incidencia arányok és a HCC előfordulása alacsonyabb volt a cinkcsoportban (9,5%, 7,6%), mint a nem cinkkezelés csoportban (24,9%, 19,2%) (p < 0,001). A szérum cinkkoncentrációk szerint az események és a HCC kumulatív incidencia aránya szignifikánsan csökkent a ≥ 70 µg/dL cinkkoncentrációjú betegeknél (p < 0,001). A cink-kiegészítés hatékonynak tűnik a májfunkció fenntartásában és az események és a HCC kialakulásának gátlásában, különösen azoknál a betegeknél, akiknek cinkkoncentrációja meghaladja a 70 µg/dL-t.]

Egy friss, 2023-as vizsgálatban nem alkoholos zsírmájjal élő betegeket egy randomizált, kettős vak, kontrollált klinikai vizsgálatban két csoportba osztottak, majd 8 héten át napi 30 mg cink-kiegészítéssel vagy placebóval kezeltek. Mindkét csoportot felkérték továbbá, hogy kövessék a számukra biztosított kiegyensúlyozott, kalóriatudatos étrendet és a fizikai aktivitásra vonatkozó ajánlásokat. A nyolc hetes periódus végén azt találták, hogy a csoportok közötti összehasonlítás alapján a cink-kiegészítés szignifikáns emelkedést okozott a cink szintjében, ugyanakkor szignifikáns csökkenést a testsúlyban, a testtömeg-indexben , a derékbőségben, az aszpartát-transzamináz szintjében, valamint a teljes koleszterin és az alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterin szintjében.

Az L-metionin jelentősége az egészség fenntartásában

 Az L-metionin egy esszenciális aminosav, amely számos testfunkcióhoz szükséges, többek között új fehérjék építéséhez, a DNS-aktivitás támogatásához és a szövetek helyreállításához. Emellett fontos szerepet játszik a szabadgyökök semlegesítésében.

 Hasonlóan kedvező eredményekkel jártak az L-metionin hatásait a máj egészségének tükrében vizsgáló kutatások is. Egy 2020-as vizsgálat megállapította például, hogy az L-metionin-kiegészítés segíthet csökkenteni a májkárosodás kockázatát, mivel az  L-metionin növeli az S-adenozil-metionin (SAMe) szintjét, ez pedig védelmet nyújthat a májkárosodás ellen.

A szelén

A szelén, mint ásványi anyag részt vesz a normál spermaképződésben, hozzájárul a haj, a köröm, az immunrendszer és a pajzsmirigy normál állapotának fenntartásához és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Jelentős szerepe van továbbá a(z)

  • szabadgyökök elleni védekezésben, hiszen semlegesíti a felesleges szabadgyököket és megvédi a sejteket az oxidatív stressz okozta károsodástól.
  • immunrendszer erősítésében. A szelénhiány károsítja az immunsejtek működését és lassabb immunválaszhoz vezethet. A szelén immunerősítő hatása azonban rendkívüli: HIV-betegek esetében például a kiegészítők alkalmazása kevesebb kórházi kezelést és a tünetek javulását indukálja.

A taurin

taurin egy kiemelten fontos aminosav, mely a szervezetben az agyban, a szemekben, a szívben és az izmokban koncentrálódik.

Alkalmazása kedvező hatásokkal jár a(z)

  • a cukorbetegség kezelésében.

kutatók például kimutatták, hogy a taurin koncentrációja a cukorbetegek testében közel 25%-kal alacsonyabb, mint az egészséges kísérleti alanyok szervezetében kimutatott taurin-mennyiség. Egy áttekintő tanulmány pedig arra is rámutat, hogy a taurin kedvező eredményeket ígér a cukorbetegség következtében fellépő ideg- és vesekárosodás, valamint a szövődményes szívbetegségek kezelésében.

  • gyulladáscsökkentésben.

A taurin csökkentheti a gyulladást az agyban, és küzdhet az olyan neurodegeneratív állapotok ellen, mint az Alzheimer-kór.

  • máj egészségének védelmében.

A taurin támogathatja a máj egészségét, mivel májvédő hatással bírhat a krónikus és akut májkárosodással szemben.

Összetevők: máriatövis kivonat (Silybum marianum), szőlőmag őrlemény, HPMC növényi cellulóz (kapszulahéj), articsóka kivonat (Cynara cardunculus var. scolymus), N-acetilcisztein, pitypanggyökér kivonat (Taraxacum officinale), kurkuma kivonat (Curcuma longa), cink-biszglicinát, L-metionin, taurin, szelénnel dúsított élesztő.

Hatóanyagtartalom a napi adagban (2 kapszula):

Aktív összetevőkMennyiségNRV%*
Máriatövis kivonat300 mg**
Articsóka kivonat150 mg**
Pitypanggyökér kivonat60 mg**
Kurkuma kivonat60 mg**
Szelén (Lalmin®)100 µg181 %
Cink15 mg150 %
N-acetil-cisztein120 mg**
L-metionin60 mg**
Taurin60 mg**

%NRV: Felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
** a napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

Adagolás

Ajánlott adagolás: Napi 2 kapszula bevétele javasolt étkezés előtt vagy közben bő folyadékkal, vagy az orvos utasításai szerint.

Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépd túl! Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultálj orvosoddal, különösen ha várandós vagy, szoptatsz, vagy súlyos betegséged van illetve vényköteles gyógyszereket használsz. Azonnal hagyd abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztalsz.

Allergén információ: halat, rákféléket, mogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

 GYERMEKEK ELŐL ELZÁRVA TARTANDÓ.

Vásárlóink mondták

Liver Detox növényi kivonatokkal kapszula 60 db termékről 0 értékelés
vissza az árakhoz
What Our Clients Say
960 vélemény