fbpx

Hal kollagén por Naticol® 240 g

A francia, szabadalmaztatott Naticol® hidrolizált hal kollagén könnyen emészthető és jól felszívódó tiszta fehérje, mely főként I-es típusú kollagént tartalmaz. Egyedülálló aminosav kombinációból áll, amely a szervezetünk számára nélkülözhetetlen 9 aminosavból 7-et biztosít. Fontos különbség, hogy a Naticol® halkollagén Neu5Gc mentes, ezért remek választás lehet mindazoknak, akik autoimmun diétát követnek és kerülik az emlősállatokból származó élelmiszereket. Kiválóan hasznosuló, hidrolizált formában készül, ami azt jelenti, hogy 2000 Dalton alatti molakulatömegű. A kis molekulatömeg jóval hatékonyabb felszívódást biztosít más, sima kollagénekhez képest! Ideális azoknak is, akik autoimmun diétát követnek és kerülik az emlősállatokból származó élelmiszereket. Akik GMO-, glutén-, és cukormentes módon étkeznek vagy kerülik a zsírokat, a koleszterint és a túlzott szénhidrátbevitelt. Ajánlott laktóz- és tejfehérje-érzékenyek számára is. Kiválóan oldódik folyadékban, és semleges ízvilágának köszönhetően bármibe belekeverheted, például: gyümölcslébe, kávéba, joghurtba, gyümölcsturmixba, smoothie-ba, reggeliző kásába! 100% ajánlott napi C-vitamin tartalommal kiegészítve! Nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, mint például mesterséges ízfokozókat, aromákat, tartósítószereket, csomósodásgátlókat, valamint édesítőszereket sem, így nem terheli az emésztőrendszered!

Étrend-kiegészítő por
OGYÉI notifikációs szám:
35290/2024
Kiszerelés: 240 g (1 havi adag, 8000 mg / nap)
Íz: semleges, ízesítetlen
Származási ország: EU



11.900Ft

Raktáron | Várható kiszállítás: 2024.12.11

Leírás

Összetevők

Adagolás

USA medical Naticol® hidrolizált hal kollagén por

A szabadalmaztatott NATICOL® hal kollagén kiváló minőségű, komplex fehérjének számít, mely a kilenc esszenciális aminosavból összesen hetet, valamint főként I. típusú kollagént tartalmaz. Remek választás mindazoknak, akik autoimmun diétát követnek, GMO-, glutén-, cukormentes módon étkeznek vagy kerülik a zsírokat, koleszterint és a túlzott szénhidrátbevitelt. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a NATICOL® hal kollagén jótékony hatással van a bőr szépségére, valamint az izmok és az ízületek egészségére, a fizikai teljesítményre és az izomtömegre. Tartalmazza a felnőttek számára ajánlott C-vitamin-mennyiség 100 százalékát és tejfehérje-érzékenyek is fogyaszthatják!

A kollagénről általában

A kollagén az emberi test egyik szabad szemmel láthatatlan, mégis rendkívül fontos alkotóeleme. Ragasztó- és kenőanyag, mely testünk mintegy 30 százalékát teszi ki, s mely hozzájárul a mozgás szabadságához, izmaink, ízületeink, porcaink és csontjaink működéséhez, mentális és fizikai jóllétünkhöz egyaránt.

Noha 28 különféle fajtája ismert, és a szervezet önállóan is képes előállítani, természetes mennyisége az évek előrehaladtával folyamatosan csökken, melynek következtében idővel a bőr és kötőszövetek megereszkednek, csökken az izomtömeg és az izomerő, csontritkulás, izomgyengeség és más vázizomrendszeri, illetve kötőszöveti problémák léphetnek fel. A hölgyeknél mindezek mellett a perimenopauza és a menopauza alatt vagy után további kellemetlen következmények – medencefenék-gyengeség, kismedencei süllyedések – is előfordulhatnak.

A hal kollagén fogyasztásának előnyei

A hal kollagén elsősorban I. típusú kollagént tartalmaz, peptidjeit pedig sajátos aminosav-összetétel jellemzi, melyben a glicin- és prolinkoncentráció rendkívül magas. A NATICOL® MARINE COLLAGEN előállításához használt halbőr kiváló alapanyag a bioaktív peptidek izolálásához.

A hal kollagén további előnye, hogy fogyasztása mellett kisebb a betegségátadás és a keresztszennyeződések veszélye, valamint a gyulladásos megbetegedések kialakulásának valószínűsége. Mindeközben felszívódása és hasznosulása még a marha kollagének felszívódásánál is kedvezőbb, annak mintegy másfélszerese. Ráadásul mivel nem tartalmaz kazeint, a tejfehérje-érzékenyek számára is biztonságos.

A NATICOL® MARINE COLLAGEN emellett

  • víztisztán oldódó, hatékony felszívódású mikro-granulátum, melynek 8 grammja tartalmazza a felnőttek számára ajánlott napi C-vitamin-mennyiség 100 százalékát is;
  • szagtalan, színtelen, glutén-, cukor-, zsír-, koleszterin-, szénhidrát-, mesterséges színezék-, aroma- és édesítőszer-mentes készítmény;
  • alacsony molekulatömeggel rendelkezik;
  • 99 százalékos tartalmú fehérje, melynek nagy része hasznosul;
  • ellenáll a savas közegnek és a hőnek;
  • hatékonysága pedig tudományosan bizonyított.

 

Mindezek mellett a hal kollagén kiválóan alkalmas a porcok és a bőr egészségének javítására, a csontszövet regenerációjának támogatására, a nem kívánt ráncok eltüntetésére, az UV-sugárzás elleni védelem biztosítására, támogatja a vér inzulinszintjének szabályozását és hatékonyan segíti elő a sebgyógyulást is.

A hal kollagén hozzájárul bőröd szépségéhez

Mindenki szépnek és fiatalnak akar látszani, de azt már kevesebben tudják, hogy a rendszeres és optimalizált összetételű fehérjekomplex fogyasztása hozzájárul a bőr és a kötőszövetek egészségéhez. Mivel a bőr mintegy 80 százalékát I. típusú kollagén alkotja, az életkor előrehaladtával az antioxidáns kapacitás pedig elkerülhetetlenül csökken – ez oxidatív stresszhez és a bőr öregedéséhez vezet –, nyilvánvaló, hogy a kollagén pótlása jelentős szerepet játszik a bőr mechanikai szilárdságának megőrzésében és a látható ráncok megelőzésében, illetve halványításában.

Kutatások bizonyítják, hogy a NATICOL® hal kollagén peptid por hozzájárul a szervezet fokozott kollagén szintéziséhez, fokozza a bőr rugalmasságát és a feszességét, biztosítja az egyenletes ragyogást és hidratált arcbőrt, valamint a látható mimikai ráncok csökkenését eredményezi.

Ezeket az állításokat egy független összefoglaló tanulmány is megerősíti, melyből kiderül, hogy a tengeri kollagén öregedésgátló előnyei egyértelműnek látszanak. A kutatók hangsúlyozzák, hogy a kollagén szerepe az oxidatív stressz, valamint a bőröregedés elleni küzdelemben, a fénykárosodás és a ráncok megelőzésében egyaránt kiemelkedő. Mindezek mellett a bioaktív tengeri peptidek olyan öregedésgátló tulajdonságokat mutatnak, mint a szabadgyök-mentesítés, az apoptózis gátlása, különböző organizmusok élettartam-meghosszabbítása, valamint az immunvédelem erősítése.

A hal kollagén ugyanakkor nemcsak hosszú, hanem rövid távon is látványos hatást generál. Egy másik kutatás ugyanis megerősítette, hogy a tengeri halból származó kollagénkivonat következetes alkalmazása már néhány napon belül egyértelműen nagy mértékű hidratálást biztosított a vizsgálati alanyok karjának bőrén.

A tengeri peptidek hatékonyságát más klinikai tesztekben is vizsgálták. Két randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált kutatásban 30-60 éves korú emberek bevonásával szintén azt erősítették meg, hogy a hal kollagén napi adagolása segíthet a bőr hidratáltságának, ráncosodásának, rugalmasságának és sűrűségének javításában. Az azonban a kutatókat is meglepte, hogy – miként arra egy klinikai vizsgálat is rávilágított – a tengeri kollagén nemcsak a bőr megjelenésére, hanem a szervezet hormonháztartására is hatással lehet. A 2000-3000 Da körüli tengeri peptidek ugyanis pozitívan befolyásolják a plazma növekedési hormon (PGH) és az inzulinszerű növekedési faktor-1 (IGF-1) szintjét.

Hal kollagén az inzulinrezisztencia, a prediabétesz és a cukorbetegség kezelésében

A túlsúly, a kóros elhízás és az annak következtében fellépő cukorbetegség jelentősen befolyásolja az érintettek mindennapjait. A kettes típusú diabétesz ráadásul modernkori népbetegségnek számít a nyugati világban, melynek kezelése, illetve megelőzése körültekintést kíván.

Mivel a hal kollagén kedvező hatással van az éhségérzetre, a testzsírtömeg és a testzsír-százalék arányára is, alkalmazása kulcsfontosságú lehet a megelőzésben és a kórkép kezelésében egyaránt.

Hogy miért?

Egy 2019-es kutatásban a vizsgálati alanyok egyik fele 12 héten át halbőrből kivont kollagént kapott, míg az alanyok másik felét placebóval látták el. A kutatók megfigyelései alapján a  kollagént szedő csoportban jelentősen csökkent a testzsírtömeg és a testzsír-százalék.

Egy másik, elhízott patkányokon végzett kísérlet során medúzákból kivont kollagént alkalmaztak, melynek hatására a háromhetes vizsgálati periódus végére egyaránt csökkent a testtömegindex (BMI), a súlygyarapodás és az éhgyomri vércukorszint. Ugyanezt erősítette meg egy halbőr-kollagénnel végzett vizsgálat is, melyben a hal kollagénnel táplált túlsúlyos kísérleti állatok a kontroll csoporthoz képest kisebb súlygyarapodással, egészségesebb májjal és kevesebb zsírszövettel zárták a vizsgálatot.

Emellett az orálisan adagolt hal kollagén csökkenti az oxidatív stresszt, a gyulladást, és modulálja a GLUT-4 és a PPAR-α expresszióját a T2D patkánymodellekben.

A hal kollagén az emésztőrendszer működését is támogatja

Az emésztőrendszer mikrobiomjának sérülései az emésztés és a hatékony tápanyag-felszívódás romlását eredményezhetik, ez pedig hosszú távon kedvezőtlen módon befolyásolja az immunrendszer működését, valamint a közérzetet. A jelenség az extrém mértékben feldolgozott élelmiszerek, valamint a népbetegségnek számító cukorbetegség, illetve intoleranciák és allergiák miatt egyre nagyobb mértékben mutatja meg magát. A megoldás pedig nem más, mint az emésztő- és az immunrendszer támogatása.

A NATICOL® hal kollagén javítja a bélkomfort bizonyos markereit, növeli a védőbaktériumok és élesztőgombák hatékonyságát, miközben észrevétlenül csökkenti a Candida albicans jelenlétének mértékét, emellett jótékony hatással van a monocitákra, azokat ugyanis immuntoleráns és antioxidáns profil felé tolja el.

Egyértelműnek látszik emellett, hogy a hal kollagén által megnövelt fehérjebevitel csökkenti az éhségérzetet, növeli a jóllakottságot és kedvez a fogyásnak. További klinikai bizonyítékok azt mutatják, hogy a hal kollagén hat a lipidanyagcserére, mivel csökkenti az összes triglicerid, az összes koleszterin, az LDH, a szabad zsírsavak szintjét, valamint az éhgyomri vércukorszintet és az inzulinszintet, vagyis a posztprandiális vércukorszintet.

A NATICOL® hal kollagén fogyasztása sportolóknak is ajánlott

A rendszeres sport – legyen az hobbifutás vagy versenysport – az egészséges élet fontos alkotóeleme. Nem árt azonban tudni, hogy csak kellő körültekintéssel és odafigyeléssel, a test jelzéseinek észlelése mellett lehet igazán biztonságos. A rendszeres sport ugyanis szükségszerűen nagy mértékű, folyamatos fizikai terheléssel jár együtt, melynek nyomán fájdalom vagy vázizomrendszeri megbetegedések, gyulladások léphetnek fel. Emellett az izomfáradtság, az izomfájdalom, a mozgástartomány beszűkülése vagy a kötöttség épp úgy jelenthetnek gondot, mint a gyakori sportsérülések vagy egyes szervek krónikus panaszai.

A mozgásszervi megbetegedések és a túlzásba vitt sport káros hatásai megelőzhetők vagy ellensúlyozhatók némi tudatosság és a NATICOL® hal kollagén segítségével, hiszen kutatásunkból kiderül: a Naticol® kollagén peptidek

  • antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek;
  • esszenciális aminosavakat tartalmaznak;
  • nem minősülnek doppingszernek, így félprofi és versenysportolók is biztonságosan alkalmazhatják őket;
  • edzés előtti fogyasztás esetén a kollagén peptidek biztosítják a kellemes jóllakottság érzetét anélkül, hogy elnehezítenének vagy energiát vonnának el az eszmésztés számára, károsan befolyásolva ezzel a tényleges sportteljesítményt;
  • edzés közben hozzájárul az ízületek és a kötőszövetek védelméhez, valamint védi a bőrt a naptól, a hidegtől és a légköri szennyeződésektől;
  • legalább 93% százalékos fehérjetartalmukkal hozzájárulnak a sportteljesítményhez.

 

A hal kollagén mindezek mellett a sebgyógyulásban és a sport- vagy műtéti sérülések utáni felépülésben is rendkívüli szerepet játszik. Kísérletek folynak például a hal és tengeri kollagén biohacking és biomérnöki területen való felhasználásának optimalizálására, mivel a hal kollagén fehérjeláncai számos lehetőséget tartogatnak a jövő szakorvosainak.

Ami a sebgyógyulást illeti, több vizsgálat is kimutatta, hogy a tengeri forrásból származó kollagén gyorsan és hatékonyan gyorsítja a sebgyógyulást, és így ígéretes bőrpótló anyagként használható súlyos sebek kezelésére. Különösen igaz ez egyes halfajok bőrére nyílt sebek és égési sérülések kezelésében, mert a hal kollagén jó biokompatibilitással és bőrjavító képességgel rendelkezik, valamint képes arra, hogy lebomlását követően támogassa a szervezet saját sejtképző folyamatainak működését.

A NATICOL® hal kollagén előállítása ellenőrzött, biztonságos folyamat

A kiváló minőségű, hatékony hal kollagén peptidek előállításának szükségszerű feltétele az ellenőrzött gyártási folyamat, melynek keretében a felhasznált halbőr kinyerése, ellenőrzése és szállítása során is szigorú protokollt követünk.

A NATICOL® hal kollagén gyártása során kizárólag uniós engedéllyel rendelkező, szigorú fenntarthatósági szabályokat szem előtt tartó partnercégekkel dolgozunk. A teljes folyamat az upcyclingra alapul, azaz olyan, az élelmiszer-előállítás melléktermékeként keletkező halbőrt használunk fel, melyet ennek hiányában költséges és környezetszennyező módon meg kellene semmisíteni.

Az alapanyagok átvételét minden esetben minőségellenőrzés előzi meg, hiszen csak így tudjuk biztosítani, hogy forrásaink és termékeink egyaránt megfeleljenek a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásoknak is. Ha a NATICOL® hal kollagén mellett döntesz, az egészséges teljességet és önmagadat választod!

Ajánljuk mindazoknak, akik

  • rendszeresen sportolnak, testépítenek;
  • krónikus mozgásszervi megbetegedésben, autoimmun eredetű vázizomrendszeri megbetegedésben szenvednek;
  • sport- vagy közlekedési sérülés után lábadoznak;
  • túlysúlyosak és szeretnék megvédeni ízületeiket, porcaikat, illetve testsúlykontrollra törekszenek;
  • életmódváltásra szánták el magukat;
  • cukorbetegséggel, ételérzékenységgel, inzulinrezisztenciával élnek;
  • preventív módon tennének az egészségükért;
  • szeretnének sokáig szépek és fiatalosak maradni;
  • emésztőszervi diszkomforttal küzdenek;
  • gyakran betegszenek meg, hajlamosak elkapni mindenféle vírust, és megerősítenék immunrendszerüket.

A C-vitamin jól kiegészíti a kollagén munkáját

Kevesen tudják, de a C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, melynek alapja, hogy a polil-hidroxiláz és a lizil-hidroxiláz enzimek kofaktora. (Ezek az enzimek katalizálják a prokollagén prolin- és lizinmaradványainak hidroxilálását.) Épp ezért a C-vitamin nemcsak a kollagénszintézishez, hanem a kötőszövetek gyógyulásához és a vázizomrendszer egészségéhez is elengedhetetlen.

Kutatások bizonyítják továbbá, hogy a C-vitamin képes felgyorsítani a csontgyógyulást törés után, növelni az I. típusú kollagén szintézisét és csökkenteni az oxidatív stressz paramétereit. Emellett a C-vitamin erős antioxidánsként is működik, mivel semlegesíti a káros reaktív oxigén fajok (ROS) működését, amelyek a gyulladásos fázisban a sejtek apoptózisáért felelősek.

Felismerve, hogy a C-vitamin a folyamat számos pontján hatékonyan, mellékhatások nélkül támogatja az emberi test kollagénszintézisét, gondoskodtunk róla, hogy mindig kellő mennyiségben álljon rendelkezésedre.

Vagyis 8 g NATICOL® MARINE COLLAGEN – Hidrolizált hal kollagén peptid por tartalmazza a felnőttek számára javasolt napi C-vitamin-bevitel 100 százalékát, hogy a mindennapok rohanásában ne kelljen még erre is figyelned.

Fontos megjegyzés: Az oldalon található információk és állítások csupán általános tájékoztatásul szolgálnak a termékeink összetevőivel kapcsolatban. Az USA Medical termékei nem minősülnek gyógyszernek, és az információk nem helyettesítik az orvosi tanácsadást vagy kezelést. A közölt állítások nem a konkrét termékre vonatkoznak, hanem a tudományos és szakirodalmi forrásokban található ismereteket összegzik. Az információk nem értelmezhetők személyre szabott egészségügyi javaslatként, és nem szolgálnak konkrét tünetek kezelésére vonatkozó tanácsként. Bármilyen egészségi problémával kapcsolatban kérjük, forduljon szakorvoshoz vagy gyógyszerészhez!

Tudományos háttér | Források

Összetevők:

Hidrolizált halkollagén peptid (Naticol®), l-aszkorbinsav

Hatóanyagtartalom a napi adagban (8 g, azaz 8000 mg):
Aktív összetevők / Mennyiség / NRV %*

Naticol® hidrolizált hal kollagén/ 8000 mg / **
C-vitamin / 80 mg / 100%

Tápérték / 100 g-ban / Napi adagban

Energia / 1593 kJ (381 kcal) / 127,44 kJ (30,48 kcal)
Fehérje / 95 g / 7,6 g
Szénhidrát / 0 g / 0 g
melyből cukor / 0 g / 0 g
Zsír / 0 g / 0 g
melyből telített zsírsavak / 0 g / 0 g
Rost / 0 g / 0 g
Nátrium / 100 mg / 8 mg

%NRV: felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
** a napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

 

 

 

 

Ajánlott adagolás:

Napi 1 csapott mérőkanál, azaz kb. 8 g marha kollagén fogyasztása javasolt. Klinikai tanulmányokban napi 2,5-15 g kollagén fogyasztása mutatott pozitív eredményt. Keverje kedvenc italába, kávéjába, teájába, vagy egy frissítő gyümölcsturmixba, smoothie-ba, esetleg tejbe, de semleges ízének köszönhetően egyszerűen csak vízbe keverve is fogyasztható. A nap folyamán bármikor beilleszthető az étrendbe, így fogyasztása bármely napszakban ajánlott, és akár éhgyomorra is.

Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyerekektől gondosan elzárva tartandó!

Vásárlóink mondták

Hal kollagén por Naticol® 240 g termékről 0 értékelés
vissza az árakhoz
What Our Clients Say
549 vélemény