Leírás
Összetevők
Adagolás
Vélemény (1)
Csak a gombák legjava! Az USA medical organikus gombakivonat tartalmú kapszulák poliszacharid tartalma több, mint 30% felett van! A még hatékonyabb felszívódás érdekében pedig értékes acerola kivonattal egészítettük ki a kivonatokat!
Termékeink megalkotásánál nagy hangsúlyt fordítottunk arra, hogy kizárólag a gomba értékes kivonatát használjuk a sima őrölt gomba por helyett, ezáltal tiszta és kiváló minőségű étrend-kiegészítőt biztosíthatunk azok számára, akik a gomba valódi esszenciáját keresik, mely koncentráltan tartalmazza a poliszacharid hatóanyagokat!
Miért teljesen más az USA medical gomba kivonat termékcsalád más gombapor tartalmú készítményekhez képest? Mert:
- a kivonatok csak a gombák legjavát tartalmazzák, koncentrált hatóanyag tartalommal!
- a porhoz képest a kivonat körülbelül 10-szeres poliszacharid koncentrációval rendelkezik
- ez nem por, hanem tömény kivonat több, mint 30% poliszacharid tartalommal
- kizárólag organikus termesztésből származó bio-gomba felhasználásával készül
- extra finom őrlés a hatóanyagok felszabadításáért és ezáltal a kiváló felszívódásért
- a legkíméletesebb előállítással készül: a kivonatot a gombaporból kizárólag forró vizes kivonással nyerik, alkohol felhasználása nélkül
- a hozzáadott acerolával még hatékonyabbá tettük, hiszen kivonata segíti a poliszacharidok erőteljesebb felszívódását, ráadásul így nincs szükség külön acerola készítményt alkalmazni a gomba kapszula mellé
- egyáltalán nem tartalmaz gabonát és tiltott micéliumot, kizárólag a leporított gomba termőtestből készül a kivonat.
Sajnos sok olyan gombapor termékkel találkozhatunk, amelyek a gomba termőtest helyett micéliumot („gyökér” szerkezetet) tartalmaznak. Ráadásul ezek a termékek nagy részt gabonát tartalmaznak, amin a micélium nő. Ez egy felesleges töltőanyag, mely alacsony hatóanyag tartalommal rendelkezik.
Hogyan készül az USA medical organikus gomba kivonat? Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás!
A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel. Az anyagok szinte teljes feldolgozása és újrahasznosítása a fenntarthatóság szempontjából is fontos célkitűzés volt.
A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében.
Az extrakciós folyamat
A rendkívül finom port a különösen hatékony „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik. A feldolgozás után porunk szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható.
Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. A durva por és őrlemény aligha alkalmas étrend-kiegészítő bevitelre, mivel az összetevőket ebben a formában szervezetünk nehezen tudja hasznosítani. A zúzott gyógygombából például teákat készíthetünk. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek. 100 kg felhasznált szárított gombából csak 6-20 kg kivonat marad a kivonás után gombafajtától függően.
A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé.
A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak.
Tudj meg többet részletesen a Chaga gombakivonatról! Kattints ide!
Tudj meg többet részletesen a Lion’s Mane gombakivonatról! Kattints ide!
Tudj meg többet részletesen a Reishi gombakivonatról! Kattints ide!
Mik azok a poliszacharidok?
A poliszacharidok a gombák egyik legerősebb és legismertebb hatóanyagai, hosszú szénláncú szénhidrátok, amelyek különböző monoszacharidokból állnak. A poliszacharidok nagy része a gombák sejtfalából származó kitin mátrixba ágyazódik be. Az extra finomra őrült gombapor forró vízben történő áztatása növeli a forró vízben oldódó, immunmoduláló poliszacharidok biohasznosulását.
Valójában a gombák poliszacharidjai olyan erős bioaktív anyagok, amely arra késztette az egészségügyi szakértőket, hogy a gombára, mint gyógyászati előnyökkel is bíró táplálékra összpontosítsanak.
A poliszacharidok tudományos háttere:
A poliszacharidok a legelérhetőbb természetes biopolimerek, változatos fizikai és kémiai tulajdonságokkal, amelyek ígéretes jelöltté teszik őket számos orvosbiológiai területen. A poliszacharidok biokativitásának alapos vizsgálata és tisztázása kulcsfontosságú ahhoz, hogy nagyobb betekintést nyerjünk lehetséges hatásainak pontos mechanizmusaiba és teljes mértékben feltárjuk jövőbeni alkalmazásukat. Az elmúlt évtizedek során a poliszacharidok nagy figyelmet keltettek és a hagyományos terápia egyik leghatásosabb alternatívájának tekinthetők.
Számos tanulmányban vizsgálták már, hogy a poliszacharidok milyen hatással lehetnek az alábbi területekre: (Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7838237/ )
- Emésztőrendszer/bélflóra
- Az anyagcsere és a szív egészsége
- Immunrendszer
- Energia- és hangulat
- Idegrendszer
- Gyulladásos folyamatok, daganat
Források:
Wasser, Solomon P., 2005. Reishi vagy Ling Zhi (Ganoderma lucidum). Étrend-kiegészítők enciklopédiája. DOI: 10.1081/E-EDS-120022119. 16. Kanmatsuse, K., Kajiwara, N., Hayashi, K., Shimogaichi, S., Fukinbara, I., Ishikawa, H., & Tamura, T. (1985). Yakugaku zasshi: Journal of the Pharmaceutical Society of Japan, 105(10), 942–947. https://doi.org/10.1248/yakushi1947.105.10_942
Loyd, AL et al. (2018) „A halhatatlanság gombájának azonosítása: a ganoderma fajok összetételének felmérése a kereskedelmi reishi termékekben”, Frontiers in Microbiology, 9. o. 1557. doi: 10.3389/fmicb.2018.01557.
Wachtel-Galor S, Yuen J, Buswell JA és munkatársai. 2011. Ganoderma lucidum (Lingzhi vagy Reishi): Gyógygomba. In: Benzie IFF, Wachtel-Galor S, szerkesztők. Növénygyógyászat: Biomolekuláris és klinikai szempontok. 2. kiadás. Boca Raton (FL): CRC Press/Taylor & Francis; 9. fejezet https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92757/
Lin, Z. (2009). Lingzhi: A rejtélytől a tudományig.
Du, Q., Cao, Y., Liu, C. (2021). Lingzhi, Áttekintés. In: Liu, C. (eds) The Lingzhi Mushroom Genome. Növénygenomok kompendiuma. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-75710-6_1
USA Medical ORGANIC CHAGA gomba kivonat kapszula
Összetevők: organikus hamvaskéreg “chaga” gomba (Inonotus Obliquus) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, növényi kapszulahéj (HPMC).
Hatóanyagtartalom a napi adagban (1 kapszula) :
Név | Mennyiség | NRV %* |
---|---|---|
Organikus hamvaskéreg gomba termés kivonat (11:1) 30% poliszacharid | 300 mg | ** |
Organikus acerola gyümölcs kivonat | 20 mg | ** |
USA Medical ORGANIC LION’S MANE gomba kivonat kapszula
Összetevők: organikus “lion’s mane” süngomba (Hericium erinaceus) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, zselatin kapszulahéj (HPMC).
Hatóanyagtartalom a napi adagban (1 kapszula) :
Név | Mennyiség | NRV %* |
---|---|---|
Organikus süngomba termés kivonat (8:1) | ||
több, mint 30% poliszacharid tartalommal | 350 mg | ** |
Acerola gyümölcs kivonat | 270 mg | ** |
USA Medical ORGANIC REISHI gomba kivonat kapszula
Összetevők: organikus “reishi” pecsétviasz gomba (Ganoderma Lucidum) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, zselatin kapszulahéj (HPMC).
Hatóanyagtartalom a napi adagban (1 kapszula) :
Név | Mennyiség | NRV %* |
---|---|---|
Organikus pecsétviasz gomba termés kivonat (12:1) | ||
több, mint 30% poliszacharid tartalommal | 350 mg | ** |
Acerola gyümölcs kivonat | 270 mg | ** |
%NRV: felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
**a napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva
A gomba kivonat kapszulák ajánlott adagolása:
Egy kapszula bevétele javasolt, napi 1-2 alkalommal. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések előtt 20-30 perccel egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint. Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrendkiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekektől gondosan elzárva tartandó! Tárolás: hűvös, sötét helyen.
Több mint féléves,fájdalmakkal,diszkomfort érzettel,hasi görcsökkel,székrekedés és hasmenés kínzó tüneteivel meg terhelt időszak után végre el mondható,hogy több gyógygomba egyidejűleg történő használatát követően a kisebbik fiam tünetei drasztikusan mérséklődtek!
Még nem tünetmentes de óriási a változás a gyógygomba használata előtti időszakhoz képest!
Rengeteg mindent ki próbáltunk de az eredmény nulla volt,szószerint!
Erre jönnek a gyógygombák és két-három hét leforgása alatt majdnem meg oldották a Chron betegséget.
Természetesen továbbra is alkalmazzuk ezeket a gombakivonatokat sőt bővítjük a repertoárt hisz kombinálva a fajtákat egymás hatását fel erősítik.
Sokkal hamarabb kellett volna ezt a gyógymódot alkalmazni!