A rejtett cukorbetegség tünetei

Tartalomjegyzék

cukorbetegség hazánkban népbetegségnek számít. Diagnosztizálása sok esetben későn történik meg. Akkor, amikor a betegség már valamilyen problémát okoz. Például: romlik a látás, nehezen gyógyuló sebek jelennek meg.

A kezelés és a további életminőség  szempontjából óriási jelentősége van a minél korábbi diagnózisnak. A jelekre fokozottabban figyeljünk, ha a családban jelen van a genetikai hajlam, van már cukorbeteg szülő, nagyszülő, testvér.

Cukorbetegségre utaló jelek

  • Csökkent glükóz tolerancia a túlsúly talaján alakul ki, ilyenkor az éhomi vércukorszint 7,0 mmol/l felett van. Ilyenkor megjelenik az inzulinhatás elsődleges zavara, a szervezet termelte inzulin nem tudja a cukrot bejuttatni a sejtekbe.
  • Másik eset, amikor az éhomi vércukorszint már magasabb 6-7,0 mmol/l közötti, ilyenkor vércukor terheléssel szűrhető az inzulin elválasztás zavara.

Ezekben az esetekben gyakran előfordul, hogy a rutin vérvétel semmit eltérést nem mutat, hiszen ha már a nem terheléses, random időpontban vett vér vércukorértéke magas (11,1 mmol/l feletti), egyébként is kialakult cukorbetegségről van szó.

Erre a 4 tünetre figyelj nagyon

  • fokozott szomjúság
  • fokozott vizelet ürítés
  • rosszullétek
  • nehéz sebgyógyulás

Ha valakinél megállapítják a diabéteszt megelőző állapotot még sokat tehet a folyamat visszafordításáért, a kockázatok csökkentése érdekében.

A helyes étkezéssel sokat segíthetünk, a kulcsszó természetesen  a mértékletesség, így nem kell mindenről lemondanunk. Vannak ételek amelyek egyenesen elősegítik a vércukorszint szabályozását. Ilyenek: a zab, a lencse, és a zöldségfélék.

A Blood Sugar Ultra kapszulánk gondosan válogatott összetevői, mint például a króm, az egészséges életmód kiegészítéseként, természetes módon segíthetik a normál a vércukor szint fenntartását

A cukorbetegség fajtái

Megkülönböztetünk I-es és II-es típusú cukorbetegséget.

Az I-es típusú:

Az  autoimmun betegségek fajtájához tartozik. Lényege, hogy a szervezet “megtámadja” a hasnyálmirigyben lévő inzulintermelő sejteket és elpusztítja azokat.

A cukorbetegek kb. 10%-a tartozik ide.Életkori eloszlását tekintve  10-16 valamint 24-35 éves korban a leggyakoribb.

II-es típusú cukorbetegség:

Ennek lényege, hogy a szervezet által termelt inzulin nem tudja kifejteni  vércukorszint csökkentő hatását. Inzulinrezisztencia lép fel. Az esetek többségében 30 éves kor felett fordul elő, de nem megfelelő életmód mellett sajnos gyerekeknél is egyre gyakrabban megjelenik.

Ebben a cikkben írtunk részletesebben a cukorbetegség típusairól.

A cukorbetegség általános tünetei:

  • Gyakori vizelési inger
  • Állandó szomjúságérzet
  • Fokozott éhségérzet
  • Homályos látás
  • Fáradékonyság
  • Sebek, melyek lassan gyógyulnak
  • Gyakran előforduló bőrgombásodás, bőrfertőzések

A cukorbetegség bőrtüneteiről itt olvashatsz bővebben.

Mi a rejtett cukorbetegség?

Az az állapot, amikor a cukorbetegség tényét még nem állapították meg, de a tünetek már megjelentek. Ilyen esetekeben végeznek cukorterheléses vizsgálatokat.

Bár a diabetes a középkorúak betegsége  mégis napjainkban egyre több fiatalt érint. A fel nem ismert cukorbetegek állapota idővel romlik, mire pedig felismerik a betegséget addigra már gyakran szövődmények alakulnak ki. Ilyen szövődmény lehet a vesebetegség, a stroke, a szívroham de akár a látás elvesztése is.

A diagnózis megállapítása után elengedhetetlen  a beteg felvilágosítása a betegségről, a diétáról  és a mozgás szükségességéről. Évente 2-3 alkalommal laboratóriumi ellenőrzés, ezen kívül évente szemészeti vizsgálat és a panaszoktól függően a szövődmények irányába történő vizsgálatok.

Forrás: https://medicalnews.hu/a-4-fo-tunet-ami-a-rejtett-cukorbetegseg-tunete-lehet/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Jelenleg a termékeket árusító forgalmazók betegséget megelőző vagy azt kezelő hatásokról, gyógyhatásokról és jótékony hatásokról nem állíthatnak semmit, ahogy az ezekre történő utalás sem megengedett.

Népszerű cikkeink

Legkelendőbb termékeink

What Our Clients Say
385 vélemény