Immunerősítő vitaminok

Tartalomjegyzék

A betegségek megelőzése, az ellenállóképesség fokozása mindig fontos feladat az egészségtudatos emberek számára. Az immunerősítő vitaminok ezzel a céllal készülnek és már közhelyként tekintünk az “erősítsd az immunrendszered” felszólításra. Ismerünk is néhány módszert rá. De nézzük meg pontosabban, miből is áll az immunrendszer és valójában milyen anyagok járulhatnak hozzá az immunerősítő vitamin címkével ellátott készítményekben a  normál immunműködéséhez.

Az immunrendszer

Szervezetünkben lévő sejtek, szövetek és szervek együttesére gondoljunk, tehát egy szervrendszerre, aminek összehangolt működése eredményezi az immunitást. Az immunitás védettséget, mentességet jelent, ami az embereknél különböző mértékű lehet. Az immunitásért felelős szervrendszer feladata, hogy a szervezetünkbe belépő anyagokat megkülönböztesse és az idegen anyagokat eltávolítsa, megsemmisítse. Ilyen jellegű kórokozók a vírusok, baktériumok, gombák, egysejtűek, esetleg férgek.

Immunrendszerünk működése

A velünk született immunválasz, avagy immunológiai adottság genetikailag meghatározott, emellett a szerzett immunitás hatékonyan segít megőrizni szervezetünk egészségét. Szert tehetünk rá természetes és mesterséges úton is úgy, hogy újabb és újabb kórokozókhoz alkalmazkodunk. Minél több behatolóra alakulhat ki immunválasz, azaz antitest termelődés a szervezetünkben, amitől egyértelműen ellenállóbbak leszünk.

A természetes folyamat, amikor egy kórokozó megtámad minket és az immunrendszerünk aktívan reagálva antitest termeléssel legyőzi, majd a memóriasejtek segítségével emlékszik a behatolóra legközelebb már gyorsan és biztosan veszi elő a szükséges antitestet, ezáltal még a betegség tüneteit sem érzékeljük.

Az immunrendszer erősítése

A mesterséges immunitás eszköze például a védőoltás, amikor a cél az, hogy a szervezet felismerje az adott kórokozót a betegség átvészelése nélkül és kialakuljon a védettség.

A kiegyensúlyozott, változatos, teljes értékű táplálkozás biztosítja számunkra azokat az anyagokat, amikre szükségünk van, de sokak számára ez nehezen megoldható. Tovább terheli immunrendszerünket és ezzel akadályozza megfelelő működését

  • az elegendőnél kevesebb alvás
  • a tartós stressz
  • mozgásszegény életmód
  • rossz levegőminőség
  • és a már említett egyoldalú, egészségtelen táplálkozás.

A vitaminok, ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, ezért nagy figyelmet igényel az elfogyasztott ételek kiválasztása és azok vitaminmegőrző módon való elkészítése.

Immunerősítő anyagok a vitaminkészítményekben

Az immunrendszer normál működéséhez hozzájáruló vitaminok és ásványi anyagok például a A-vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, cink, szelén, réz.

Az USA vitamin készítményei a következő vitaminokból, ásványi anyagokból tartalmazzák azt a mennyiséget, ami már hatékonyan járul hozzá immunrendszerünk normál működéséhez:

IMMUNE SUPPORT – C-vitamin, B6-vitamin, cink

MULTIVITAMIN FOR MAN és MULTIVITAMIN FOR WOMAN – A-vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, cink, szelén, réz.

BLOOD SUGAR – cink

Emellett számos más értékes összetevőt tartalmaznak, melyek további funkciók támogatásával járulnak hozzá egészségünk fenntartásához.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Jelenleg a termékeket árusító forgalmazók betegséget megelőző vagy azt kezelő hatásokról, gyógyhatásokról és jótékony hatásokról nem állíthatnak semmit, ahogy az ezekre történő utalás sem megengedett.

Népszerű cikkeink

Legkelendőbb termékeink

What Our Clients Say
447 vélemény