Echinacea purpurea, avagy bíbor kasvirág

Tartalomjegyzék

A természet kincseit megismerni bölcs és hasznos dolog. Mindezt a egészségmegőrzésben, terápiás eljárásokban alkalmazni kiváló lehetőség. Aki szívesen ismerkedik a gyógynövényekkel, nagy valószínűséggel hallott már az echinacea jótékony hatásairól, hiszen egy olyan kivonat, ami bizonyos esetekben jó, ha kéznél van.

A kasvirág nyár végéig virágzó, évelő növény, hazája Amerika és Kanada. Több faja ismert, közülük a bíbor kasvirágot Echinacea néven a gyógynövényboltokban folyadék formájában árusítják, melyből a hozzá tartozó cseppentővel adagolhatjuk a kivonatot. Szárított növényi részekből teafüvet is árusítanak, annak hatásait gyengébbnek titulálják.

De mire is hat az echinacea valójában?

A régmúltban számos betegség gyógyítására használták, legjellemzőbb a különböző meghűlésekre, gyulladásokra való alkalmazása volt. A természetgyógyászok álláspontja, hogy a kasvirág-kivonat csökkentheti a felső-légúti megbetegedések ismétlődését, immunműködést javító hatása van és külsőleg alkalmazva gyulladásgátló.

A kivonatot az egész növényből készítik, nem csak annak egyes részeiből. Felhasználják a virágát, szárát, leveleit, gyökerét, mert az értékes hatóanyagok mindegyik növényi részben megtalálhatóak. Ezek az anyagok pedig a fitosztelorok és a poliszacharidok. Nekik köszönhetjük, ha fogyasztásával erősebb immunrendszerrel lépünk fel a vírusok, gombák és baktériumok ellen.

Hogyan fogyasszam az echinaceát?

Az echinacea szervezetbe juttatásával immunválaszra késztetjük a szervezetet, aminek légúti fertőzés, nátha, megfázás esetén kiemelt fontossága van. Az immunrendszer működéséről itt olvashatsz bővebben.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Jelenleg a termékeket árusító forgalmazók betegséget megelőző vagy azt kezelő hatásokról, gyógyhatásokról és jótékony hatásokról nem állíthatnak semmit, ahogy az ezekre történő utalás sem megengedett.

Népszerű cikkeink

Legkelendőbb termékeink

What Our Clients Say
404 vélemény