A Makzyme-Pro™ enzimkeverék hasznos baktériumtörzseket tartalmaz, ezzel kiválóan támogatja az emésztést és a táplálkozást.
Az emésztést kiválóan támogató enzimkeverék az étel intolerancia és a rossz táplálkozási szokásokból eredő kellemetlen tüneteket enyhítésére, illetve az egészséges bélflóra kialakításához. Készítményünk hasznos baktériumokból és olyan erőteljes enzimekből áll, mint az alfa-galaktozidáz, a proteáz, a lipáz és a laktáz, ezen kívül lactobacillusokat, papaint és bromelain hatóanyagokat tartalmaz.
A Makzyme-Pro™ enzimkeverék előnyei
A Makzyme-Pro fogyasztása minden típusú étrend mellett hatékony lehet. Enyhíti az emésztőrendszer terhelését, hiszen a hasznos baktériumok és a speciális enzimek segítik a bevitt táplálék lebontását és hasznosulását az energiatermelésben, így szerveink optimális működését is elősegítik.
A DIGESTIVE ENZYME kapszula hatóanyagai
- Papain, ami a fehérjék lebontásában részt vevő proteáz enzim. A papajából származik, ahogy ezt neve is sugallja.
- Bromelain, ami egy fehérjéket lebontó természetes enzim. Hatásai sokoldalúak, egyaránt emésztést segítő, érelmeszesedést gátló, fájdalom- és gyulladáscsökkentő, zsíroldó, méregtelenítő, duzzanat csökkentő, amit kutatások is alátámasztottak. Az ananász hatóanyaga.
- Alfa-galaktozidáz, ami szintén egy enzim, mely az emészthetetlen szénhidrátok lebontásában jeleskedik. Szacharózzá és galaktózzá alakítja őket, ezáltal segíti felszívódásukat, minimálisra csökkenti a baktériumok okozta gázképződést.
- Gombás laktáz, ami a gombákból izolált laktáz enzim. A laktózt glükózzá vagy galaktózzá alakítja hidrolízis segítségével. A képződött glükózt már energiaforrásként tudja felhasználni a szervezet. Szedése mindazoknak ajánlott, akik érzékenyek a magasabb laktóz tartalmú élelmiszerekre, tejtermékekre, mert a lebontásukat kitűnően segíti.
- Gombás lipáz, ami olyan proteáz enzim, amit fonalas gombából izoláltak. A zsírok lebontásában jeleskedik. Jótékonyan hat epénk működésére és hozzájárul testünk hidratációjához.
- Gombás proteáz, ami szintén fonalas gombából izolált proteáz enzim. A fehérjéket alakítja egyedi aminosavakká. Szervezetünknek ezekre az aminosavakra van szüksége a sejtépítésre, például remek anyag az izomépítésnél, csontok regenerációjánál, a bőr és a haj megújításánál.
Hasznos baktériumok a DIGESTIVE ENZYME kapszulában
Három jótékony baktérium fokozza enzim keverékünk értékét:
- Lactobacillus plantarum, ami ahhoz szükséges, hogy a bélben növelje a hasznos baktériumok populációját. A bélben természetesen is jelen van, a mikroorganizmusok egy csoportja, a bél nyálkahártyájához kötődik.
- Lactobacillus acidophilus, ami a cukrokat bontja tejsavvá, így segíti az emésztést. Tartalmazzák a tejtermékek, az erjesztett élelmiszerek és természetes módon is előfordul a szervezetben.
- Lactobacillus casei, amire a keményítők lebontásánál van nagy szükség. Az acidophilus munkáját is segíti.
Enzimek és enzimhiány a szervezetben
Szervezetünkben termelődött fehérjék az enzimek, melyek a bevitt táplálékok lebontásában és hasznosításában játszanak kulcsfontosságú szerepet. A helyes táplálkozással bevitt szénhidrátok, fehérjék, zsírok, csak a megfelelő enzimek jelenlétével tudnak hasznosulni. Amennyiben sikerül hasznosítható tápanyagokra bontani az elfogyasztott táplálékot a gyomor traktusban, szervezetünk energiához jut. Enzimhiány esetén probléma lehet az emésztéssel, a felszívódással és az anyagcserével is.
A változatos táplálékfajták különböző enzimeket kívánnak az emésztés során. Amennyiben hiba csúszik a folyamatban, az táplálékhiányhoz, hiánybetegségekhez vezethet. A természetes enzimek termelődését étrend-kiegészítővel is segíthetjük, ami emésztőenzimeket juttat a szervezetbe, ezzel segíti a lebontó folyamatokat. Az USA medical Digestive Enzyme kapszula tökéletesen alkalmas a hiányzó enzimek pótlására.
Az enzimhiány kialakulásának okai
A háttérben a hasnyálmirigy működési zavara állhat, hiszen az emésztőenzimek és ionok nagy része ott termelődik. 10 százalékban belső elválasztású funkciókért felel, 90 százalékban külső elválasztású funkciókat lát el. Itt termelődik az inzulin is több más anyagcserét szabályozó hormonnal együtt.
Enzimhiány esetén a táplálékok felszívódása nem valósul meg teljes mértékben, az étel emésztetlenül kerül a vékonybélből a vastagbélbe. Ilyenkor jelentkeznek a kellemetlen alhasi problémák és különböző betegségek, mint a kontaminált vékonybél szindróma, az irritábilis bél szindróma, epeműködési zavar, gyomorsav hiány, Candida, Crohn-betegség, hasnyálmirigy gyulladás vagy lisztérzékenység.
Emésztési problémák, melyek gyakran enzimhiányra utalnak
- rendellenes széklet
- puffadás
- átlagosnál erőteljesebb gázképződés
- étel intolerancia
- étkezés utáni hasfájás, görcsök
Természetes enzim források az étrend-kiegészítő mellett
- gyümölcsök: banán, ananász, kivi, avokádó, mangó, papaja, gyömbér
- élőflórás joghurt, kefir
- savanyú káposzta
Az egészséges életmóddal általában elkerülhető az enzim hiány
A következő jó szokások segíthetnek megóvni enzimtermelődésünk normál működését:
- Rendszeres étkezés
- Mértékletesség
- A gyógyszer szedés lehetőség szerinti mellőzése
- Jótékony zsírok fogyasztása
- Helyes cirkadián ritmus
- A testsúly normál szinten tartása
- Alkoholfogyasztás minimalizálása
- Változatos, teljes értékű étrend
- Toxinok kerülése
Már többször rendeltem a terméket, nekem nagyon bevált, ajánlottam ismerőseimnek is. A megrendelést követő napon már meg is kaptam .
Elégedett vagyok a termékkel.
Emésztési problémáimra használom, nagyon meg vagyok vele elégedve, a sav és reflux azóta nem jelentkezett, amióta szedem.
A termék nekem nagyon bevált, az emésztési problémám megszünt, amióta használom.
Étkezés után használja a férjem,súlyos hasnyálmirigy problémával küzd ,ő dícséri .