Weboldalunk az ünnepek alatt is üzemel, azonban nincs kiszállítás 2024.12.24-től 29-ig és 2024.12.31-től 2025.01.01-ig. Ügyfélszolgálatunk 2025.01.06-tól újra elérhető.

Emésztőenzim keverék növényi kivonatokkal kapszula 60 db

(35 vásárlói értékelés)

Termékünk fő összetevője az Opti-7 Digest enzim-keverék, amely 7 növényi eredetű emésztőenzimet tartalmaz. Az amiláz, laktáz, lipáz, celluláz, proteáz, papain és bromelain a szénhidrátok, tejcukor, zsírok, rostok és fehérjék lebontásához szükséges enzimek, amelyek támogatják az emésztési folyamatokat és a tápanyagok hasznosulását.
A készítmény 4 növényi kivonatot is tartalmaz: a gyömbér hozzájárul az emésztőrendszer normál működéséhez, az édeskömény támogatja a gyomor-és bélrendszer működését és segíti az emésztést, az édesgyökér segít fenntartani a gyomor és a nyombél nyálkahártyájának normál állapotát, míg a kamilla hagyományosan alkalmazott növény a kiegyensúlyozott emésztés érdekében.
Természetes támogatás az étkezések utáni komfortérzet megőrzéséhez – kíméletesen, mégis hatékonyan. MAGYAR – AMERIKAI FEJLESZTÉS

Étrend-kiegészítő kapszula
OGYÉI Notifikációs szám – 
38521/2025
Kiszerelés:  60 db
Származási ország: EU

Leírás

Összetevők

Adagolás

Laborvizsgálat

Vélemény (35)

OPTI-7 DIGEST enzimkeverék növényi kivonatokkal az emésztés támogatására!

Az emésztés egy rendkívül összetett, több szerv összehangolt működésének következtében létrejövő folyamat, melynek célja a szervezet számára szükséges, ételekből és italokból származó anyagok kivonása és hasznosítása.

 Az emésztőrendszer egyik legfontosabb része a gyomor-bél traktus, azaz a száj, a nyelőcső, a gyomor, a vékonybél és a vastagbél, valamint az epevezetékek, az epehólyag, a máj és a hasnyálmirigy. Ezen szervek együttesen biztosítják a táplálék útját, lebomlását és hasznosulását a szervezeten belül az alábbiak szerint:

  1. lépés: Amint a falat a szánkba kerül, érintkezik a nyálunkkal és a nyálenzimeknek köszönhetően már itt megkezdődik az emésztés.
  2. lépés: Az ideális esetben alaposan megrágott étel a szájból a nyelőcsőbe jut. A nyelőcső egy perisztaltikus – azaz nem akaratlagosan végzett, természetes folyamat – mozgás segítségével továbbítja az ételt a gyomorba.
  3. lépés:  A gyomor gyomorsavat és enzimeket bocsát ki, amelyek egy többlépéses folyamat során lebontják az ételt.
  4. lépés: A vékonybél a félszilárd ételt folyadékká alakítja, hogy felszívódhassanak a tápanyagok. A hasnyálmirigy és a máj segít az emésztőnedvek vékonybélbe juttatásával. Az epehólyag pedig az epe kibocsátásával járul hozzá a folyamathoz.
  5. azaz utolsó lépés, amikor a vékonybél a maradék ételmaradékot a vastagbélbe továbbítja. Az ételmaradék székletté válik, amely a végbélen és a végbélnyíláson keresztül távozik a testből.

A mikrobiom egészsége a test teljes működésére kihat

 A túl sok finomított élelmiszer, a rost- és vitaminszegény étkezés, valamint a túlzott cukor- és koffeinbevitel egyaránt károsíthatja a bél sajátos immunrendszerét, azaz a mikrobiomot és a bélbolyhokat. Ezzel nemcsak a felszívódás és vele a teljes emésztés hatékonysága csökken, hanem a szervezet immunrendszerének működése veszélybe kerül.

Mire való a mikrobiom?

 Az elsősorban a vakbélben élő, csaknem ezer különféle baktériumból, vírusból és gombából álló mikrobiom többféle funkciót lát el. Hozzájárul például az ételek erjesztéséhez, a kórokozók elleni védelemhez, az immunválasz stimulálásához, valamint a vitaminok és az aminosavak termeléséhez, illetve a lipidek bioszintéziséhez. Meglepő tény, hogy a mikrobiom teljes súlya az agy súlyával megegyező, akár két kilogramm is lehet.

 A mikrobiom működése az orvosi kánon szerint a születés folyamán indul meg, a legújabb kutatási eredmények viszont arra engednek következtetni, hogy már a magzati korban is dolgozik. Fejlődése nyomán az emberi szervezet is egyre több dolog megemésztésére képes, így elsőként megtanuljuk megemészteni az anyatejet, majd a rostokat. Ezekkel párhuzamosan kialakul az immunsejtekkel való kommunikáció, melynek révén a bél mikrobiomja szabályozhatja, hogyan reagál a szervezet a fertőzésekre. Emellett hatással lehet az agy működését szabályozó központi idegrendszerre is.

A bél mikrobiom egészséges működése

  •  befolyásolhatja a testsúlyt.

Kutatási eredményekből egyértelműen látszik, hogy ha a bél mikrobiomjának rendszerében az egészséges, „jó” baktériumok és a „rossz” baktériumok egyensúlya felborul, akkor a testsúly is gyarapodásnak indul. A jelenség hátterében vélhetően a felszívódás hatékonyságának csökkenése áll.

Egy másik vizsgálatban egészséges BMI-jű és elhízott ikrekből álló testvérpárok bélbiom-rendszerének állapotát hasonlították össze és azt találták, hogy az egészséges testsúlyú alanyok bélbiomja optimális, a túlsúlyos alanyok biomja viszont megbomlott egyensúlyi állapotban volt. Ez a hatás akkor is megmutatkozott, ha az elhízott iker sejtjeit kísérleti állatokba ültették át, ugyanis azok az egerek, akik a sejteket kapták, maguk is elhízottá váltak – míg a többiek nem.

  •  hatással van az emésztés hatékonyságára és a bélrendszer egészségére.

A mikrobiom tartós sérülése hozzájárulhat az irritábilis bél szindróma (IBS), illetve a szivárgó bél szindróma kialakulásához is. A bifidobaktériumok, lactobacillusok és más jótékony baktériumok pótlása azonban elősegítheti a bélbiom helyreállítását és a betegségek tüneteinek mérséklését.

  •  támogatja a szív erejét és egészségét.

A bél mikrobiomjának állapota meglepő módon a szív- és érrendszer egészségét is befolyásolja, ugyanis egy 1500 fős minta bevonásával végzett friss tanulmány rámutatott, hogy a bél mikrobiomja fontos szerepet játszik a „jó” HDL-koleszterin és a trigliceridek munkájának elősegítésében. Kiderült továbbá, hogy a Lactobacilli baktérium probiotikumként fogyasztva segíthet a koleszterinszint csökkentésében.

  • segíthet a vércukorszint szabályozásában és a cukorbetegség kockázatának csökkentésében. 

A bél mikrobiomjának állapota és baktériumkészletének összetettsége hatással van a vércukorszint szabályozására és a cukorbetegség kialakulásának valószínűségére.

 Egy kutatásban magas egyes típusú diabétesz kockázatú csecsemőket vizsgáltak és azt találták, hogy azon babák esetében, melyeknél valóban kialakult a cukorbetegség, a bél mikrobiomjának baktériumkészlete hirtelen és drasztikusan csökkent, míg az egészséges gyermekek esetében nem történt változás.

 Egy másik tanulmány megállapította, hogy az emberek vércukorszintje a bélben található baktériumok variabilitásától függően még akkor is eltérhet, ha az alanyok teljesen azonos étrendet követnek.

  •  hatással van az agyműködésre.

 Egyes neurotranszmitterek, pl. a szerotonin, a bélrendszerben termelődnek, emellett a bél mikrobiomja az idegeken keresztül az agyba továbbított üzenetek szabályozásában is szerepet játszhat, ezáltal befolyásolhatja az agy működését.

 Számos tanulmány kimutatta továbbá, hogy bizonyos pszichológiai rendellenességekben szenvedő emberek belében más baktériumfajok élnek, mint az egészséges emberek bélrendszerében. (Ez az oka annak is, hogy bizonyos probiotikumok javíthatják a depresszió és más mentális egészségügyi rendellenességek tüneteit.)

Jobb emésztés, egészségesebb élet

 Az Opti-7 Digest enzimkeverék egy speciális, növényi összetevőkből készült emésztést támogató komplex, mely segíti az ételek kisebb molekulákra való bontását. Ezáltal a fehérjék, zsírok és szénhidrátok felszívódása gyorsabb és a szervezet számára kevésbé megterhelő, vagyis csökken a puffadás, a gázok képződése és az emésztési zavarok kialakulásának valószínűsége.

 Az Opti-7 Digest enzimkeverékben megtalálható(k) a(z)

  • amiláz, mely a keményítő hidrolízisét cukrokká katalizálja. A nyálmirigyek és a hasnyálmirigy termeli, az elfogyasztott ételekkel elsőként a szájban, majd a vékonybélben találkozik és miatta kapnak édes ízt a szénhidrátban gazdag, de egyébként cukorban szegény élelmiszerek.Ennek oka, hogy az amiláz a táplálékban található keményítőt diszacharidokká és triszacharidokká hidrolizálja, majd ezeket más enzimek glükózzá alakítják, hogy a szervezetet energiával lássák el. Egészségügyi alkalmazása a hasnyálmirigy-enzim-pótló terápia (PERT) területén gyakori, étrend-kiegészítőnkben pedig hozzájárul ahhoz, hogy a falat feldolgozottabb, ezáltal könnyebben emészthető formában kerüljön a gyomorba.
  • bromelain, mely valójában egy enzimkeverék, s amelyet leggyakrabban az ananász növény szárából vagy gyümölcséből nyernek. Hatóanyagai között megtalálhatók a proteázok és proteázok, amelyek fehérjebontó enzimként hatást gyakorolnak a szervezetre.Alkalmazása kedvező tapasztalatokkal jár az orrmelléküreg-gyulladás kezelésében, ugyanis szabályozza a fertőzést. Gyulladáscsökkentő hatást fejt ki a porckopással járó osteoarthritis tüneteinek mérséklése során is, ugyanis enyhíti a betegek fájdalomérzetét és merevségét, különösen kiegészítő kezeléssel való kombinálás esetén

A bromelain emellett gátolhatja a rákos sejtek kialakulásához vezető toxikus folyamatokat. Kedvezőek az eredmények a testsúlykontroll terén is, hiszen a bromelain segíthet növelni az inzulinérzékenységet és csökkenteni az elhízást cukorbetegeknél való alkalmazás esetén.

  • celluláz, más néven karboxi-metil-cellulóz (CMC) egy sűrítőanyag, amelyet elsősorban élelmiszeripari termékekben használnak fel.Ennek oka, hogy nemcsak krémes állagot és kényeztető textúrát eredményez, hanem a teltségérzetet is kalória- és szénhidrát mentesen teremti meg. Csökkenti az étvágyat és hozzájárul a Bifidobacterium, Enterococcus és Muribaculaceae baktériumok számának növekedéséhez, ezáltal az anyagcsere szabályozásához.
  • laktáz, egy emésztőenzim, amely részt vesz a tejben és más tejtermékekben található laktóz lebontásában. Működése egyszerű: az emésztés során a vékonybél nyálkahártyájában termelődő laktáz a laktózt kisebb cukormolekulákra – glükózra és galaktózra – bontja, hogy azok felszívódhassanak.(A laktózérzékeny emberek teste nem képes elegendő laktázt termelni, ez vezet az emésztési panaszok kialakulásához.)

 A laktáz enzim kiválóan alkalmas a laktózérzékeny emberek emésztésének támogatására, hiszen mint arra egy 2014-es tanulmány rámutatott, a laktáz-kiegészítő alkalmazását követően a teljes minta 22%-ának vizsgálati eredményei teljes normalizálódást rajzoltak ki a hidrogén-légzéses teszt során.

A kutatók vélekedése szerint ennek elsősorban a csontok egészségének fenntartásában lehet jelentős szerepe, ugyanis mivel az emberek közel 70%-a laktázhiányos, sokan nem jutnak természetes forrásból – pl. tejtermékek – laktázhoz, ezáltal romlik csontjaik állapota és ereje.

  • lipáz, mely katalizálja a zsírok hidrolízisét. Egyes lipázok széles szubsztrátum-spektrummal rendelkeznek, beleértve a koleszterin, a foszfolipidek és a lipidben oldódó vitaminok és a szfingomielinázok észterjeit. A vízben aktív észterázokkal ellentétben azonban lipázok csak akkor aktiválódnak, ha adszorbeálódnak egy olaj-víz határfelületre. Alapvető szerepet játszanak a táplálék lipidjeinek emésztésében, szállításában és feldolgozásában.
  • papain, mely egy proteolitikus enzim, s amelyet jellemzően a nyert papayagyümölcsből nyernek ki. Segítik a fehérjék kisebb fehérjefragmentumokra, ún. peptidekre és aminosavakra történő lebontását.Számos kedvező élettani hatással büszkélkedhet, pl. enyhíti a torokfájást, csökkenti a gyulladásokat, pl. a fogászati beavatkozásokkal kapcsolatos gyulladást és fájdalmat, az ízületi betegségekkel kapcsolatos duzzanatokat, a fibromialgiához hasonló neuropátiás fájdalmakat, valamint a gyomor gyulladását.A papain segíthet továbbá csökkenteni a testsúlygyarapodást azáltal, hogy mérsékli a testzsír és a vérzsír felhalmozódását. Emellett természetes gyógymódként is alkalmazható bőrfekélyek, sebek és egyéb bőrbetegségek kezelésére.
  • proteázok, vagy más néven proteolitikus enzimek, melyek többek között a fehérjék emésztésében, a sejtek működésében és a véralvadásban játszanak közre. Három fajtájuk ismert, a
  1. pepszin, mely a fehérjék emésztésében szerepet játszó fő proteáz. A bélfalat borító sejtek, az úgynevezett fősejtek termelik.
  2. tripszin, mely a fehérjéket peptidekké alakítja, hogy azok felszívódhassanak az emésztőrendszerben.
  3. kimotripszin, mely elengedhetetlen a fehérjék emésztéséhez.

A fehérjék emésztésében betöltött szerepük mellett a proteázok olyan létfontosságú folyamatokhoz is szükségesek, mint a véralvadás és a gyulladás szabályozása, a sebgyógyulás elősegítése és a sejtek közötti kommunikáció támogatása. Szerepük van továbbá az apoptózisban, vagyis a sejtek programozott halálában is, vagyis hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet megszabaduljon a károsodott sejtektől, segítve ezzel a homeosztázis fenntartását, valamint a rákos megbetegedések és sok más egészségügyi probléma megelőzését.

Az emésztőenzimek optimális arányú komplexe tehát elősegíti a könnyebb és kellemetlen tünetektől mentes emésztést és hozzájárul az egészség hosszútávú megőrzéséhez.

Az emésztőenzimek további haszna

Az emésztőenzimek előállítására a szervezet külső segítség nélkül is képes, a bélrendszer és mikrobiom egyensúlya azonban igencsak törékeny – márpedig ha az egyensúly felborul, az emésztés is romlik.

Ilyen esetekben, valamint a szervezet erőforrás-optimalizált működésének támogatása, nagy segítséget nyújthat az Opti-7 Digest enzimkeveréket tartalmazó USA medical Digestive étrend-kiegészítő kapszula.

Jó, ha tudod, hogy

  • egy kutatásban a kísérleti állatoknak emésztőenzimek keverékét adták és azt találták, hogy ennek hatására megnőtt a bélbaktériumok száma. Egy másik, kémcsöves vizsgálat arra is rámutatott, hogy probiotikus kiegészítők és emésztőenzimek együttes alkalmazása segíthet megvédeni a bélmikrobiomot a kemoterápia és egyes antibiotikumos kezelés következtében kialakuló kellemetlen tünetektől.
  • egyértelmű összefüggések mutathatók ki az emésztőenzimek pótlása és a testsúly optimalizációja között: egy áttekintő tanulmány eredményei szerint a jótékony bélbaktériumok számának növelése csökkentheti a testtömeg-indexet, a zsírszövetet és a testsúlyt

A természetes gyógynövények ereje

A Digestive étrend-kiegészítő komplexitásának titka az emésztőenzim komplex túl a gyógynövények ereje, ugyanis készítményünkben gyömbérgyökér-kivonat, kamillavirág-kivonat, édeskömény-kivonat és édesgyökér-kivonat is megtalálható. Ismerjük meg ezeket a gyógynövényeket közelebbről.

Gyömbérgyökér-kivonat az emésztés támogatására     

A gyömbér hatóanyaga a gingerol, mely erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással rendelkezik, ezáltal segíthet csökkenteni az oxidatív stresszt, amely a szervezetben túl sok szabad gyökök jelenlétéből származik. A szervezetben számos kedvező hatást fejt ki, melyek közül a legtöbb az emésztésben is megmutatkozik, pl.

  • segít enyhíteni a hányingert és a hányást bizonyos típusú műtétek után, a kemoterápia esetén, valamint a várandósság során.
  • kedvező hatásokat mutat a testsúlycsökkentésben. Egy 2019-es áttekintés tanulmány rámutat, hogy a gyömbér-kiegészítés jelentősen csökkenti a testsúlyt és a derék-csípő arányt túlsúlyos vagy elhízott alanyoknál.
  • támogatja a vércukorszint csökkentését és szabályozását. Egy 2022-es kutatás során a szakemberek összefüggést mutattak ki a kettes típusú cukorbetegségben szenvedő betegek éhomi vércukorszintje és HbA1c-szinte, valamint a gyömbér-kiegészítők alkalmazása között.
  • segíti az emésztőrendszer működését krónikus bélbántalmak esetén. Egy 2024-es kutatás eredményei szerint a gyömbér támogathatja az emésztőrendszer egészségét irritábilis bél szindrómában (IBS) és gyulladásos bélbetegségben (IBD) szenvedő embereknél azáltal, hogy:
  1. megkönnyíti az ételek áthaladását a gyomor-bél traktusban;
  2. serkenti az emésztőnedvek termelődését;
  3. enyhíti a gyomor-bélrendszeri panaszokat;
  4. csökkenti a gyulladás mértékét;
  5. segít a dyspepsia vagy emésztési zavarok kezelésében;
  6. véd a vastagbélrák ellen;
  7. megelőzi a gyomor-bélrendszer fekélyesedését.

A kamillavirág-kivonat titkai

A kamillavirág kivonata gazdag antioxidánsokban, melyek szerepet játszhatnak bizonyos betegségek kockázatának, illetve az oxidatív stressz csökkentésében. Ez az oka annak, hogy az emésztés és alvás minőségének javítására évszázadok óta része a házipatikának.

A tapasztalati úton történő alkalmazás eredményességének okaira azonban már a tudomány is ráébredt, hiszen

  • a kamillavirág-kivonat segíthet a hasmenéses megbetegedések lefolyásának kezelésében, a hasmenés tüneteinek csökkentésében, valamint a gyomorfekély megelőzésében.
  • elősegítheti a vércukorszint optimalizációját, mivel csökkenti a bélrendszer gyulladásos tüneteit. Egy kutatásban cukorbeteg alanyok eredményeit vizsgálták és megállapították, hogy a kamilla négy héten át történő napi kétszeri alkalmazása javította a vércukorszintet, a lipidprofilokat és a vesefunkciót.

Az édeskömény-kivonat nemcsak a babapocaknak segít

Az édeskömény egy ánizsos ízvilágú, sokféleképpen elkészíthető, hagyományosan a Földközi-tenger vidékéről származó növény, melyet főleg fűszerként használnak, de hazánkban is nagy hagyománya van az édeskömény tea alkalmazásának a babák emésztésének támogatásában is.

Az évszázados gyakorlat eredményességének oka, hogy az édeskömény-kivonat gyulladáscsökkentő hatású, ezáltal – ahogy arra a kutatási eredmények is rámutatnak – a gyomor-bélrendszeri gyulladások tüneteit is jelentősen enyhíti.

Amit az édesgyökér-kivonatról nem tudtál

Az édesgyökér gyógyászati célú felhasználása az ókori Egyiptomban kezdődött, ahol is a gyökérből édes italokat készítettek a fáraók kedvére. A növény közel 300 különféle vegyületet tartalmaz, fő hatóanyaga pedig a glicirrizin, mely a gyökér édes ízéért, valamint antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságaiért egyaránt felelős.

  • Enyhíti a gastrooesophagealis reflux betegség (GERD) egyes tüneteit, például a savas reflux, a gyomorégés és az emésztési zavarok bizonyos típusait. Egy 2017-es tanulmány megállapította, hogy az édesgyökér-kivonat tartós, legalább két éven át tartó alkalmazása hatékonyabban segítette a GERD-betegek tüneteinek menedzsmentjét, mint a szintetikus előállításból származó savlekötők.
  • Segíthet a peptikus fekélyek kezelésében. Egy 2023-as kísérlet eredményei rámutatnak, hogy az édesgyökér flavonoidjai segíthetnek a peptikus fekélyek enyhítésében a nyálka termelésének fokozásával, a gyulladás csökkentésével és a bél mikrobiomjának javításával. Egy másik vizsgálat eredményei szerint humán ellátásban, az orvosi kezelés kiegészítéseként alkalmazva a hatás gyorsabb és jelentősebb.
  • Segíthet egyes ráktípusok – bőr-, vastagbél– és mellrák – megelőzésében.

Összetevők:
Opti-7 Digest enzimkeverék [amiláz (Aspergillus oryzae gombából), celluláz (Trichoderma longibrachiatum gombából), laktáz (Aspergillus oryzae gombából), lipáz (Rhizopus oryzae gombából), proteáz (Aspergillus oryzae gombából), papain, bromelain], HPMC növényi cellulóz (kapszulahéj), gyömbér gyökér kivonat (Zingiber officina le), kamillavirág kivonat (Matricariae flos), édeskömény kivonat (Foeniculum vulgare), édesgyökér kivonat (Gly cyrrhiza glabra), rizsliszt (térfogatnövelő szer)

Hatóanyagtartalom a napi adagban (2 kapszula):
NévMennyiség NRV %*
Opti-7 Digest
enzimkeverék:
Amiláz
Celluláz
Laktáz
Lipáz
Proteáz
Papain
Bromelain

150 mg
24000 U/g
200 U/g
4000 U/g
1000 U/g
6000 U/g
200000 U/g
600 GDU/g

**
**
**
**
**
**
**
**
Gyömbér gyökér kivonat 200 mg **
Kamillavirág kivonat 200 mg **
Édeskömény kivonat 200 mg **
Édesgyökér kivonat200 mg **
%NRV: felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
** a  napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

Ajánlott adagolás:
Napi 2 kapszula bevétele javasolt étkezés előtt vagy közben bő folyadékkal, vagy az orvos utasításai szerint.

Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Allergén információ: halat, rákféléket, mogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

GYERMEKEK ELŐL GONDOSAN ELZÁRVA TARTANDÓ!

Allergén információ: halat, rákféléket, mogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

Vásárlóink mondták

Emésztőenzim keverék növényi kivonatokkal kapszula 60 db termékről 35 értékelés
4,8
35 vélemények alapján
5 csillag
88
88%
4 csillag
3
3%
3 csillag
9
9%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
1-10 of 35 reviews
  1. ZV

    Szuper

  2. ZV

    Már nem tudom elhagyni!

  3. SA

    Hozta az elvárt hatást.

  4. ZV

    Folyamatos szedés ellenére sincs mellékhatása.

  5. ZV

    Régóta ezt használom

  6. M

    Az emésztésem nagyon sokat javult.

  7. I

    Már másnap megérkezett a termék,ami kiválóan bevált! Megszüntek az évek óta fennálló problémáim.

  8. ZL

    valószínűleg még nem telt el elég idő

  9. IT

    Még szedem a készítményt, az a tapasztalatom, hogy csak étkezés közben szabad be venni ( ahogy javasolják) különben discomfort érzést okoz.

  10. G

    Jó termék, gyors szállítás

vissza az árakhoz
What Our Clients Say
960 vélemény