Weboldalunk az ünnepek alatt is üzemel, azonban nincs kiszállítás 2024.12.24-től 29-ig és 2024.12.31-től 2025.01.01-ig. Ügyfélszolgálatunk 2025.01.06-tól újra elérhető.

Weboldalunk az ünnepek alatt is üzemel, azonban nincs kiszállítás 2024.12.24-től 29-ig és 2024.12.31-től 2025.01.01-ig. Ügyfélszolgálatunk 2025.01.06-tól újra elérhető.

Hamvaskéreg gomba kapszula acerola kivonattal 60 db

A chaga, azaz a hamvaskéreg gomba elsősorban észak-amerikai és észak-európai területeken fordul elő, alkalmazása pedig évezredes múltra tekint vissza. A gombák poliszacharid tartalmukról híresek, és egyre népszerűbbek a modern egészségmegőrzésben. A poliszacharidokhoz kapcsolódó kutatások többek között az immunrendszer működésének támogatására és antioxidáns tulajdonságaikra irányulnak. Termékünk 10:1 arányú organikus Chaga gomba kivonatot tartalmaz, amelynek poliszacharid tartalma meghaladja a 30%-ot. A kíméletes feldolgozás biztosítja a hatóanyagok magas koncentrációját, míg az organikus eredet garantálja a tiszta forrást. Ezenkívül természetes C-vitaminban gazdag, acerola kivonatot is tartalmaz, mely még eredményesebb felszívódást biztosít. Egyszerűen beépíthető a mindennapokba, és tökéletes választás azok számára, akik a természet erejét keresik.

Étrend-kiegészítő kapszula
OGYÉI Notifikációs szám: 35682/2024
Kiszerelés: 60 db
Származási ország: EU

Leírás

Összetevők

Adagolás

Csak a gomba legjava! Organikus hamvaskéreg gomba kivonat felszívódást segítő, értékes acerolával!

Termékünk megalkotásánál nagy hangsúlyt fordítottunk arra, hogy kizárólag a gomba értékes kivonatát használjunk a gomba-por helyett, ezáltal tiszta és kiváló minőségű étrend-kiegészítőt biztosíthatunk azok számára, akik a gomba valódi esszenciáját keresik, mely koncentráltan tartalmazza a poliszacharid hatóanyagokat!

Miért teljesen más az USA medical ORGANIC CHAGA gomba kivonat kapszulánk más gomba-termékekhez képest? Mert:

  • csak a gomba legjavát tartalmazza! “10:1” arányú kivonat, koncentrált hatóanyag tartalommal!
  • a porhoz képest a kivonat körülbelül 10-szeres poliszacharid koncentrációval rendelkezik
  • ez nem por, hanem tömény kivonat több, mint 30% poliszacharid tartalommal
  • kizárólag organikus termesztésből származó bio-gomba felhasználásával készül, melyet a németországi LACON Gmbh ellenőriz és tanúsít
  • extra finom őrlés a hatóanyagok felszabadításáért és ezáltal a kiváló felszívódásért
  • a legkíméletesebb előállítással készül: a kivonatot a gombaporból kizárólag forró vizes kivonással nyerik, alkohol felhasználása nélkül
  • a hozzáadott acerolával még hatékonyabbá tettük, hiszen kivonata segíti a poliszacharidok erőteljesebb felszívódását, ráadásul így nincs szükség külön acerola készítményt alkalmazni a gomba kapszula mellé
  • egyáltalán nem tartalmaz gabonát és tiltott micéliumot, kizárólag a leporított gomba-termőtestből készül a kivonat

Sajnos sok olyan gombapor termékkel találkozhatunk, amelyek a gomba termőtest helyett micéliumot („gyökér” szerkezetet) tartalmaznak. Ráadásul ezek a termékek főként azt a gabonát tartalmazzák, amelyen a micélium nő. Ez egy felesleges töltőanyag, mely alacsony hatóanyag tartalommal rendelkezik.

Hogyan készül az USA medical organikus gomba kivonat? Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás!

A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel. Az anyagok szinte teljes feldolgozása és újrahasznosítása a fenntarthatóság szempontjából is fontos célkitűzés volt.

A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák  termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel, vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében.

Az extrakciós folyamat

A rendkívül finom port a különösen hatékony „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik. A feldolgozás után porunk szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható.

Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. A durva por és őrlemény aligha alkalmas étrend-kiegészítő bevitelre, mivel az összetevőket ebben a formában szervezetünk nehezen tudja hasznosítani. A zúzott gyógygombából például teákat készíthetünk. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek. 100 kg felhasznált szárított gombából csak 6-20 kg kivonat marad a kivonás után gombafajtától függően.

A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé.

A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak.

Ismerd meg jobban a CHAGA gombát!

A chaga, azaz magyar nevén hamvaskéreg gomba, évszázadok óta ismert élelmiszer, különösen Észak-Európában, Amerikában és Ázsiában. A legenda szerint a kijevi nagyherceg a 11-12. században rendszeresen itta a Chaga gombából származó főzetet. A hűvös éghajlatot kedvelő chaga gomba igazi mocsárlakó. Szereti Oroszország, Lengyelország és Skandinávia, valamint Kanada és Japán erdőterületeinek lombos fáit. A nyírfákon növekvő chagá gombát a helyi lakosság évszázadok óta gyűjtötte és például teafőzetet készített belőle.

A chaga gomba, vagy tudományos nevén az Inonotus obliquus, nagy, fekete „sziklaszerű megjelenésével” tűnik fel a nyírfákon. Mivel nagyon magas melanin tartalommal rendelkezik, a külseje mélyfekete színű lesz napfény hatására, míg a belseje élénk narancssárga színű marad. Ez a gomba annyira sötét, hogy vadonban nézve inkább sárcsomónak tűnhet, mint gombának.

Nem olyan ízű, mint a hagyományos gombák.  Bár keserű, de enyhén vaníliás íze miatt ritkán fogyasztják egészben, a szárított és porított chaga gomba népszerűsége nőtt a kávék, teák és étrend-kiegészítők összetevőjeként. Emellett magas a rosttartalma és alacsony a kalóriatartalma.

A chaga gomba tápanyagtartalma

Mindenekelőtt a poliszacharidok, mint a béta-glükánok, és a különféle ásványi anyagok, mint a kálium, nátrium és mangán teszik kedveltté a chaga gombát a kiegyensúlyozott étrend kiegészítőjeként. A sámánok gombájaként ismert chaga újra és újra megjelenik a médiában számos pozitív élettani hatását ecsetelve. A tipikusan Szibériában található gombákat a történelem során az immunitás erősítésére használták, mivel tele vannak antioxidánsokkal.

A chaga gomba számos olyan tápanyagot és hatóanyagot rejt magában, amelyek támogatják az egészséget: B-komplex vitaminok, D-vitamin, Kálium, Rubídium, Cézium, Aminosavak, Réz, Szelén, Cink, Vas, Mangán, Magnézium, Kalcium.

Mik azok a poliszacharidok?

A poliszacharidok gombák egyik legerősebb és legismertebb hatóanyagai, hosszú szénláncú szénhidrátok, amelyek különböző monoszacharidokból állnak. A poliszacharidok nagy része a gombák sejtfalából származó kitin mátrixba ágyazódik be. Az extra finomra őrölt gombapor forró vízben történő áztatása növeli a forró vízben oldódó, immunmoduláló poliszacharidok biohasznosulását.

Valójában a gombák poliszacharidjai olyan erős bioaktív anyagok, amely arra késztette az egészségügyi szakértőket, hogy a gombára, mint gyógyászati ​​előnyökkel is bíró táplálékra összpontosítsanak.

A poliszacharidok tudományos háttere:

A poliszacharidok a legelérhetőbb természetes biopolimerek, változatos fizikai és kémiai tulajdonságokkal, amelyek ígéretes jelöltté teszik őket számos orvosbiológiai területen. A poliszacharidok biokativitásának alapos vizsgálata és tisztázása kulcsfontosságú ahhoz, hogy nagyobb betekintést nyerjünk lehetséges hatásainak pontos mechanizmusaiba és teljes mértékben feltárjuk jövőbeni alkalmazásukat. Az elmúlt évtizedek során a poliszacharidok nagy figyelmet keltettek és a hagyományos terápia egyik leghatásosabb alternatívájának tekinthetők.

Számos tanulmányban vizsgálták már, hogy a poliszacharidok milyen hatással lehetnek az alábbi területekre: (Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7838237/ )

  • Emésztőrendszer/bélflóra
  • Az anyagcsere és a szív egészsége
  • Immunrendszer
  • Energia- és hangulat
  • Idegrendszer
  • Gyulladásos folyamatok, daganat

A chaga gomba lehetséges mellékhatásai

Mint minden étrend-kiegészítő esetében, a gombakivonatok használata előtt is fontos, hogy kikérjük orvosunk személyre szabott tanácsát. Például 2-es típusú cukorbetegség vagy vérhígító gyógyszer szedése esetén, vagy ha közelgő műtét vagy beavatkozás előtt állunk, mivel a chaga gomba olyan fehérjét tartalmaz, amely megakadályozhatja a véralvadást, mindenképpen kérjük ki kezelőorvosunk tanácsát.

 

Fontos megjegyzés: Az oldalon található információk és állítások csupán általános tájékoztatásul szolgálnak a termékeink összetevőivel kapcsolatban. Az USA Medical termékei nem minősülnek gyógyszernek, és az információk nem helyettesítik az orvosi tanácsadást vagy kezelést. A közölt állítások nem a konkrét termékre vonatkoznak, hanem a tudományos és szakirodalmi forrásokban található ismereteket összegzik. Az információk nem értelmezhetők személyre szabott egészségügyi javaslatként, és nem szolgálnak konkrét tünetek kezelésére vonatkozó tanácsként. Bármilyen egészségi problémával kapcsolatban kérjük, forduljon szakorvoshoz vagy gyógyszerészhez!

Tudományos háttér | Források

Összetevők:

organikus hamvaskéreggomba (Inonotus obliquus) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, HPMC növényi cellulóz (kapszulahéj)

Hatóanyagtartalom tartalom a napi adagban (1 kapszula):

NévMennyiségNRV %*
Organikus hamvaskéreg gomba termés kivonat (10:1)
30% poliszacharid
350 mg**
Organikus acerola gyümölcs kivonat270 mg**

%NRV: felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
** a napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

 

Ajánlott adagolás:

Napi 1 kapszula bevétele javasolt. A kapszulákat étkezések közben egy pohár vízzel kell bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.

Figyelmeztetések:

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépd túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultálj orvosoddal, különösen ha vényköteles gyógyszereket használsz.  Azonnal hagyd abba az étrend-kiegészítő alkalmazását, ha nem kívánt tüneteket tapasztalsz! GYERMEKEK ELŐL GONDOSAN ELZÁRVA TARTANDÓ!

A chaga-kivonat olyan fehérjét is tartalmaz, amely megakadályozhatja a véralvadást. Ha vérhígító gyógyszereket szedsz, vérzési rendellenességben szenvedsz vagy műtétre készül, mindenképp kérd ki szakorvosod, kezelőorvosod tanácsát, mielőtt a kivonat alkalmazása mellett döntesz.

Kisgyermekek számára nem ajánlott. Várandósok és szoptatós anyák számára a szakorvossal, kezelőorvossal és/vagy védőnővel történő konzultáció kiemelten javasolt.

Allergén információ: halat, rákféléket, mogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

Vásárlóink mondták

Hamvaskéreg gomba kapszula acerola kivonattal 60 db termékről 0 értékelés
vissza az árakhoz
What Our Clients Say
663 vélemény