omega 3

Ezért nélkülözhetetlenek az Omega-3 zsírsavak

Az Omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak közé tartoznak, melyek elengedhetetlenek a szervezet számára. Ezek a zsírsavak nem termelődnek a szervezetünkben, így étrendünkön keresztül kell őket bevinnünk. A legismertebb Omega-3 zsírsavak az EPA, a DHA és az ALA.

Az Omega-3 zsírsavak számos pozitív hatással vannak egészségünkre. Hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez, csökkentve a szívbetegségek kockázatát. Elősegítik az agy és a látás fejlődését, és támogatják az agy normál működését is. Emellett gyulladáscsökkentő hatásúak, ami számos krónikus betegség kezelésében lehet előnyös.

A tengeri halak, mint a lazac, makréla és a hering, gazdagok Omega-3 zsírsavakban. A növényi források közül a lenmag, chia mag és a dió is kiválóan alkalmasak az Omega-3 pótlására.

Ezen előnyök miatt fontos, hogy az Omega-3 zsírsavak rendszeres részét képezzék étrendünknek. Amennyiben étrendünkkel nem tudjuk a szervezetünket Omega-3 zsírsavakhoz juttatni, alkalmazhatunk étrend-kiegészítő készítményt. Az USA medical FISH OIL egyetlen kapszulája 1200 mg halolajat tartalmaz, melyből 720 mg-ot az Omega-3 zsírsavak tesznek ki: EPA 432 mg és DHA 288 mg.